31. ledna 2015 • 19:10

Nash neúspěch na domácí trati obrečela: Pořád jsem pátá na světě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smíšené pocity se zračily ve tváři Kateřiny Nash po dnešním závodu na mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře. Na domácí trati moc toužila po medaili a po páté příčce musela zamačkávat slzy zklamání. Na druhé straně dokončila závod s čistým svědomím a pocitem, že na mimořádně těžké trati nechala všechno.



"Člověk se dnes musel strašně moc soustředit. V každé zatáčce. Šlo tam o každou chybu. Prostředí tady je však nádherné, a když jsem dojížděla do cíle, tak jsem si to užila z toho hlediska, že jsem pro to udělala všechno a pořád jsem pátá na světě, což je slušný výsledek," řekl Nash novinářům.

"Jak jsem už říkala před pár dny, není to vždy jen o výsledku. Výsledek potěší a samozřejmě zahřeje u srdce, ale člověk nemůže spoléhat jen na to. Dala jsem tomu všechno a je to tak, jak to je. Myslím, že jsem zajela bez posledního pádu velice slušný závod. Konkurence byla ale o trošku silnější," uvedla sedmatřicetiletá cyklistka.

Připustila, že se na náročné trati necítila nejlépe. Přesto pořád věřila, že se dočká cenného kovu a zopakuje přinejmenším bronzovou radost z německého Sankt Wendelu 2011. "Jak to bylo klouzavé a agresivní, neměla jsem skvělý den. Trať byla vážně náročná. Ale bojovala jsem. Čelo bylo pořád v kontaktu, měla jsem to nadoraz," připomněla Nash.

Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati MS v Táboře
Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati MS v Táboře

V Táboře jí utekla medaile znovu kvůli pádu krátce před cílem, stejně jako před pěti lety. "Určitě je to velké zklamání. Člověk dává do závodění hrozně moc. Měla jsem skvělou sezonu a věřila jsem si na medaili. Chtěla jsem si ji vybojovat. Snažila jsem, co to šlo. Kdybych jela na jistotu, byla bych desátá," řekla Nash.

I proto by na své jízdě v závěru nic neměnila. "Vzala jsem za to, protože jsem cítila medaili. Musela jsem něco udělat, abych nejbližším pronásledovatelkám unikla. Vzala jsem za to, ale v jednu chvíli mi přední kolo podklouzlo. Měla jsem úplně zmrzlé ruce a vzala jsem za brzdu možná trošku více," litovala Nash.

"Ale tohle je světová špička a vyhrála tu mistryně světa ze silnice. Člověk musí trošku riskovat. V opačném případě není možné se těm nejlepším rovnat," konstatovala.

Do cíle přijela s potlučeným kolenem. "Vypadá to, že z jednoho kolena jsou dvě. Musela jsem se tam uhodit do čéšky a docela to nateklo, ale jinak dobrý." V závodě také hodně vymrzla. I v péřové bundě a s pár loky slivovice ještě dlouho drkotala zuby. "Teď si dám čaj, sprchu a pak asi bude následovat ještě další slivovice," nastínila s úsměvem Nash.

Sama neví, kolik šampionátů v cyklokrosu ji ještě čeká. "Už asi moc ne," smála se. "Pan Kalaš říkal, že už toho pořadatelé také mají dost a další Tábor už nebude, tak nevím. Jsem však hrozně ráda, že jsem se sem vrátila."

Fanoušci by ji však mohli na MS vidět hned v příštím roce - v Novém Městě na Moravě se pojede šampionát horských kol. "Uvidíme. Teď si musím hlavně odpočinout, až pak naplánuju bikovou sezonu. Pojedu se trochu zahřát a vykoupat na týden na Havaj, v půlce března pak začíná v USA americký pohár horských kol, takže moc velká pauza nebude," uvedla Nash.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud