7. března 2015 • 16:55

Štybar má první triumf! Vyhrál toskánskou klasiku Strade Bianche

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Zdeněk Štybar vybojoval první vítězství v sezoně, když vyhrál jednorázový závod Strade Bianche v Toskánsku. Po 200 kilometrech porazil o dvě sekundy Belgičana Grega Van Avermaeta. Třetí skončil již s odstupem 18 sekund Španěl Alejandro Valverde, zbylý člen tria závodníků, kteří vydrželi v čele z původně početnější skupinky uprchlíků.



Štybar si dojel pro prvenství velmi přesvědčivě. Devětadvacetiletý člen belgické stáje Etixx-Quick Step zaútočil ze třetí pozice v závěrečném kilometru. Ve stoupání historickým centrem Sieny se nejprve prosmýkl kolem někdejšího vítěze Vuelty Valverdeho a zrychlením nedal šanci ani Van Avermaetovi.

Cílem na proslulém náměstí Piazza del Campo projel v dresu českého šampiona s mohutnými oslavnými gesty. První početnější skupinu přivedl do cílem Roman Kreuziger, který obsadil jedenácté místo.

"Čekal jsem, že Valverde bude v posledních kilometrech útočit. Ale Greg mě překvapil a vyrazil dost brzy, pod nejstrmějším kopcem," líčil napínavý závěr závodu Štybar pro cyclingnews.com.

"Pověsil jsem se za něj, ale věděl jsem, že ho musím nahoře předjet, jinak budu druhý. A já chtěl dneska hrozně vyhrát, tak jsem udělal maximum, abych se před něj dostal. Je to nádherné vítězství," uvedl bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Cyklistický jednorázový závod Strade Bianche (200 km): 1. Štybar (ČR) 5:22:13, 2. Van Avermaet (Belg.) -2, 3. Valverde (Šp.) -18, 4. Vanmarcke (Belg.) -46, 5. Rosa -56, 6. Gatto (oba It.) -59, ...11. Kreuziger (ČR).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud