24. dubna 2015 • 16:58

Úspěch pro Königa! V závodu Kolem Trentina uhájil třetí místo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Leopold König v závěrečné čtvrté etapě bez větších problémů uhájil celkové třetí místo v závodu Kolem Trentina. Závod, jenž byl generálkou na Giro d'Italia, vyhrál kapitán Königova týmu Sky Richie Porte z Austrálie.



Poslední etapu o délce 161,5 km vyhrál Ital Paolo Tiralongo. Porte a König dojeli ve skupině s odstupem 49 sekund.

Vedoucí muž žebříčku WorldTour Porte, jenž se oblékl do trikotu lídra po středeční královské horské etapě, zvítězil s náskokem 22 sekund před Španělem Mikelem Landou. König byl třetí s odstupem 58 sekund.

"Nevím, jak teď to třetí místo pobrat," řekl König. "Já tu samozřejmě nebyl priorita, tou jsou nyní Richie a Giro. Ale důležité pro mě bylo, abych zase začal jezdit s nejlepšími a dostal se do pozic, kde jsem chtěl před Girem být. Takže se mi trochu ulevilo. Nabral jsem sebevědomí, že nohy mám v pořádku a že se vše před Girem obrací k lepšímu," uvedl český cyklista, jemuž se zatím na jaře příliš nedařilo.

Giro začíná za dva týdny a tým Sky včetně Königa vyrazí hned v sobotu na obhlídku horských dojezdů. "Šest lidí z naší budoucí sestavy tady na Trentinu startovalo, parta se před Girem semkla," řekl český nováček v elitní stáji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud