22. srpna 2015 • 21:19

Vuelta má za sebou první etapu! Úvodní časovku ovládl tým BMC

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časovku družstev na úvod cyklistické Vuelty vyhrála favorizovaná stáj BMC o sekundu před týmy Tinkoff-Saxo a Orica. Prvním lídrem závodu se stal Slovák Peter Velits. V čele pořadí je však pouze symbolicky, neboť výsledky etapy se nepočítaly do celkového hodnocení jednotlivců.



Trasa 7,4 km dlouhé časovky vedla mezi Puerto Banús a Marbellou úzkými cestami pokrytými pískem z blízkých pláží, na což si v týdnu cyklisté kvůli bezpečnosti stěžovali. Mezinárodní cyklistická unie proto den před startem rozhodla, že výsledky etapy se budou započítávat pouze do klasifikace týmů.

Na to zareagovala například hvězdná stáj Sky s favoritem Chrisem Froomem a zajela až dvacátý čas z dvaadvaceti týmů.

Naopak BMC jela naplno a připsala si další vítězství do sbírky. Americká stáj vyhrála časovku družstev před měsícem na Tour de France i loni na mistrovství světa. "Když jsme časovkářští mistři světa, musíme dělat našim proužkům čest. Byla to riskantní trať, ale kluci do toho kluci šlápli a zvládli to," řekl jeden z jezdců BMC Tejay van Garderen.

Sedmdesátý ročník Vuelty, které se stejně jako loni neúčastní žádný Čech, pokračuje v neděli už klasickou etapou o délce 158 km mezi městy Alhaurín de la Torre a Caminito del Rey. Závod skončí 13. září v Madridu.

Cyklistický závod Vuelta - 1. etapa časovka družstev (7,4 km):
1. BMC 8:10, 2. Tinkoff-Saxo, 3. Orica obě -1, 4. LottoNL -8, 5. Etixx-Quick-Step -10, 6. Trek -11, 7. Lotto, 8. Caja Rural obě -18, 9. Movistar -24, 10. Cofidis -27.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud