30. srpna 2015 • 08:03

Neštěstí na Vueltě, Boeckmans je po pádu v umělém spánku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Kris Boeckmans je po pádu v osmé etapě Vuelty v umělém spánku. Osmadvacetiletý jezdec utrpěl řadu zranění v obličeji včetně zlomenin, otřes mozku, má zlomená tři žebra a proraženou plíci.



"Zřejmě bude muset na operaci. V umělém spánku bude několik dní," uvedl jeho tým Lotto-Soudal na twitteru.

Podle serveru cyclingnews.com byl právě Boeckmans viníkem hromadného pádu zhruba 50 km před cílem sobotní etapy. Při pití prý vjel do díry na silnici a upadl. Na zemi skončili mimo jiné i třetí muž průběžného pořadí Dan Martin z Irska, Američan Tejay Van Garderen či francouzský spurtér Nacer Bouhanni a ze závodu museli odstoupit.

Nejvíce doplatil na nehodu Boeckmans, jenž zůstal bezvládně ležet. Jeho pád otřásl týmovými kolegy. "Nechtěl jsem jet dál, dokud neuvidím, jak se probere. Brečel jsem jak dítě, když jsem ho tam takhle viděl," napsal na twitteru další belgický jezdec Thomas De Gendt.

Van Garderen, který musel kvůli nemoci vzdát z třetího místa Tour de France a na Vueltu si přijel spravit chuť, si při pádu zlomil rameno a pohmoždil hrudník a záda. Americký cyklista přijde o mistrovství světa, kde měl s týmem BMC obhajovat titul v časovce družstev.

Bez zranění se neobešel pád ani pro Belgičana Jaspera Stuyvena, který osmou etapu ve spurtu vyhrál. Po dojezdu se podrobil vyšetření, které odhalilo zlomeninu člunkovité kosti. Před startem deváté etapy Stuyven oznámil, že mu zranění nedovolí v závodě pokračovat.

"Zápěstí mě začalo bolet už v kopci, ale řekl jsem si 'nemysli na to'. Trochu jsem se toho pak bál ve sprintu, protože když jsem vzal za řídítka, cítil jsem bolest. V závěru jsem o ní ale nevěděl," uvedl třiadvacetiletý jezdec. Po rentgenovém vyšetření se dozvěděl, že Vuelta pro něj skončila. "Nejdříve to bylo pochopitelně zklamání, ale pak jsem dospěl k tomu, že je potřeba si hlavně užít tuhle chvíli, své první profesionální vítězství," řekl Stuyven, který se po návratu domů podrobí operaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud