2. září 2015 • 18:45

Motorky mu kosí tým. Zvážím bojkot Vuelty, zlobí se mecenáš Tinkov

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelnou smůlu má na probíhající cyklistické Vueltě tým Tinkoff-Saxo. Už druhého závodníka mu srazil doprovodný motocykl, po víkendovém zranění a vynuceném odstoupení Petera Sagana musel dnes etapu a celou Vueltu zabalit ze stejného důvodu i Sergio Paulinho. Po kolizi s motorkou putoval do nemocnice, kde mu lékaři rány zašili sedmnácti stehy. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Oleg Tinkov, mecenáš týmu, zvažuje odstoupení ze závodu.



Veřejně známá je informace, že Oleg Tinkov zamýšlí bojkot příští Tour de France, pokud se její pořadatel, organizace ASO, nezačne dělit s týmy o zisky z televizních práv. Nyní je možné, že svoji zlobu si vyventiluje už na probíhající Vueltě, kterou ASO rovněž zastřešuje.

Poté, co motorka s kameramanem televizní stanice TVE srazila během 11. etapy jeho jezdce Sergia Paulinha, zvažuje principál Tinkoff-Saxo, že svoji sestavu z Vuelty stáhne.

„Zvažuji, že stáhnu tým z Vuelty. Bojkotovat ASO za tohle. Nedávají nám ŽÁDNÉ peníze za závod a ještě nám ničí jezdce,“ napsal Tinkov na Twitter.

 

Ještě během odpoledne si známý bouřlivák užíval situace a navážel se do Chrise Frooma za to, jak hluboko se během dnešní přetěžké etapy propadl. „Tak kdo je nejlepší cyklista roku teď?“ provokoval. Pak mu ale zmrznul úsměv na rtech.

Během čtyř dnů je Paulinho druhým závodníkem jeho týmu, kterého motorka porazila. Prvním byl Peter Sagan. Ten musí navíc zaplatit pokutu za svoje chování po kolizi, kdy bouchal a kopal do doprovodného vozu a motocyklu.

V otevřeném dopise organizátorům Vuelty a Mezinárodní cyklistické unii požaduje Tinkov veřejnou omluvu a finanční příspěvek na vybraný charitativní projekt ve výši prémie za vítězství v bodovací soutěži. „Tým a Peter Sagan akceptují pokutu za reakci po nehodě, je ale nemístné pokutovat ho za těchto okolností za poškození image cyklistiky,“ stojí v prohlášení.

Podle zástupců týmu incident poškodil jezdce, na kterém z velké části stál úspěch stáje na Vueltě. Tinkoff-Saxo proto požadoval zahájení jednání se představiteli stájí a přijetí takových opatření, která by podobným nehodám v budoucnu zabránila.

Hned po pár dnech se ukázalo, že to bude opravdu potřeba. Paulinho šel na zem a Tinkoff-Saxo má k dispozici na Vueltě už jen sedm mužů.

„Věřte tomu nebo ne. Co to je hnusný a slabý závod,“ rozzuřil se Tinkov.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud