7. září 2015 • 18:00

Vakoč po skvělém sólu vyhrál etapu, v závodě Kolem Británie vede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Petr Vakoč vyhrál po sólovém úniku druhou etapu závodu Kolem Británie a ujal se vedení v celkovém pořadí. Úřadující český šampion připravil o žlutý trikot vedoucího jezdce italského spurtéra Eliu Vivianiho, který ovládl nedělní úvodní díl závodu.



Vakoč se udržel ve vedoucí skupině poté, co se peloton zhruba 50 kilometrů před cílem roztrhal. Asi 20 km před cílem třiadvacetiletý člen stáje Etixx-Quick-Step ujel spolu s Italem Albertem Bettiolem, kterého po chvíli rovněž setřásl a zbytek etapy absolvoval sám.

I když pronásledovatelé v závěru jeho náskok stahovali, dojel si Vakoč pro další velký úspěch na mezinárodní scéně. Loni vyhrál druhou etapu Kolem Polska, letos v červnu skončil třetí na Evropských hrách v Baku.

Po 159 kilometrech projel cílem s rukama nad hlavou o sedm sekund před Španělem Juanem Josém Lobatem. V průběžné klasifikaci na něj má náskok 11 sekund. Třetí Nor Edvald Boasson Hagen ztrácí 15 sekund.

Závod, v němž startuje devět elitních týmů UCI World Tour, skončí v neděli v Londýně.

Cyklistický závod Kolem Británie - 2. etapa (159,3 km):

1. Vakoč (ČR) 4:02:22, 2. Lobato (Šp.) -7, 3. Boasson Hagen (Nor.), 4. Guldhammer (Dán.), 5. Trentin (It.), 6. Doull (Brit.), ...19. Štybar (ČR) všichni -9.

Průběžné pořadí:

1. Vakoč 8:28:41, 2. Lobato -11, 3. Boasson Hagen -15, 4. Gerts -17, 5. Poels, 6. Van Baarle (všichni Niz.) oba -18, ...16. Štybar -27.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud