15. září 2007 • 00:00

Kozubek vyhrál závod Praha-K. Vary-Praha

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem 62. ročníku cyklistického závodu Praha - Karlovy Vary - Praha se dnes na trase dlouhé 262 kilometrů stal Stanislav Kozubek z celku PSK Whirpoool.



Vítězem 62. ročníku cyklistického závodu Praha - Karlovy Vary - Praha se dnes na trase dlouhé 262 kilometrů stal Stanislav Kozubek z celku PSK Whirpoool. V závodě druhé kategorie kalendáře UCI skončil na druhém místě německý jezdec Roger Kluge a třetí projel cílovou páskou na Hradčanském náměstí Martin Hačecký z Dukly Praha. Na start nejdelšího českého závodu se postavilo 123 jezdců z deseti zemí, v cíli jich bylo klasifikováno pouze 43. První polovinu trasy do západočeských lázní jeli jezdci proti silnému větru, i proto se peloton několikrát rozdělil. Přibližně na 70. kilometru odjelo jedenáct jezdců, krátce po obrátce je dostihla při stoupání na proslulou Panorámku další devítka. Skupina se roztrhala až ve stoupání za Krušovicemi. Vepředu měli převahu jezdci Dukly Vojtěch Hačecký, Martin Hačecký a Kadlec, s nimi se drželi soupeři z PSK Whirlpool Benčík s Kozubkem a Kluge. Naopak nástup nezachytil polský cyklista Kiendys, jeden z favoritů závodu. Krátce na to nastoupil Kozubek, za nímž se vydali Kluge s Martinem Hačeckým a dojeli jej. Na další atak v motolském stoupání však již nedokázali zareagovat ani oni. Loňský mistr České republiky si vybojoval malý náskok, který uhájil až do cíle. Za ním v posledních kilometrech dokázal Kluge setřást mladého jezdce Dukly Praha a i další cyklisté přijížděli do cíle jednotlivě. "Jelo se mi dnes hodně v pohodě. Měl jsem výhodu, že první polovinu závodu jsem nemusel být aktivní a pošetřil síly. Taková byla týmová taktika. Na dva poslední soupeře jsem si věřil a jsem rád, že se mi tento slavný závod podařilo vyhrát," řekl novinářům v cíli Kozubek.


Výsledky - 262 km: 1. Kozubek (PSK Whirlpool) 6:28:34, 2. Kluge (Něm.) -46, 3. M. Hačecký -1:51, 4. Kadlec (oba Dukla Praha) -3:07, 5. Benčík (PSK Whirlpool) -3:23, 6. V. Hačecký (Dukla Praha) -3:46.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud