27. ledna 2016 • 14:27

Cyklista popsal horor na silnici: Panika a křik. Jezdce smetla penzistka

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako viníka sobotního masakru cyklistického týmu Giant-Alpecin, jehož šest jezdců zůstalo s různě vážnými zraněními na silnici poté, co do jejich skupiny během tréninku čelně najelo auto, vyšetřuje španělská policie 73letou britskou penzistku.



Žena, která na jihu Španělska tráví zimní měsíce, jela na místě střetu nedaleko města Calpe podle zvyku po levé straně silnice. Z výpovědí cyklistů vyplývá, jak velké měli štěstí, že jsou všichni dosud naživu.

Obvinění z bezohledné jízdy a vyšetřování na svobodě je výsledkem pátrání španělské policie po viníkovi sobotní události. Nehoda se výrazně promítne i do jarní cyklistické sezony, během níž nebude John Degenkolb obhajovat svá loňská vítězství na klasikách včetně Paříž-Roubaix. Jeho operatér odhaduje základní dobu léčení na tři měsíce, následně se hvězdný Němec bude muset vrátit do formy.

Právě Degenkolg a s ním Chad Haga (vyvázl s ranami na hrudníku, krku, nohou a hlavě) zůstávají v dosud nemocnici, další zranění Warren Barguil, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam a Max Walscheid se přesunuli ze Španělska domů.

Chad Haga může mluvit o štěstí v neštěstí. Takhle dopadlo jeho kolenoFoto Instagram.com
Sinkeldam díky tomu pro nizozemskou stanici NOS popsal hrůzu, která cyklisty v sobotu odpoledne v kopci nad Calpe potkala. „Auto jelo přímo proti nám, celá skupina začala panikařit. Slyšel jsem spoustu křiku, ovládl nás zmatek. Pak už si nic nepamatuji,“ řekl Sinkeldam.

Není sám, kdo na několik minut ztratil vědomí. I Degenkolb tvrdí, že si ze samotné nehody skoro nic nepamatuje.

Až z doslechu se cyklisté dozvěděli, že řidička jela bez brzdění, běžnou rychlostí mimo obec. Údajně si jezdců proti sobě všimla po přejetí horizontu a ve zmatku nestačila zareagovat.

„Nejhorší ze všeho bylo (po nehodě) mluvit s ostatními, vidět je tak strašně rozhozené. Možná mám štěstí, že jsem to během bezvědomí nemusel všechno prožívat z první ruky. Nemusel jsem vidět kamarády rozházené po silnici. To muselo vypadat jako bitevní pole, kde máte šest lidí z týmu, z vaší rodiny, skoro nehybné. To je neskutečně zdrcující. Naštěstí už jsme všichni mimo nebezpečí, ale…“ uvedl nizozemský závodník.

Největší pozornost se stahuje k Degenkolbovi. Lékař Pedro Cavadas, který ho operoval, odhadl dobu návratu do běžného provozu na tři měsíce.„Teoreticky by mohl za tuto dobu být zpět. Vzhledem k tomu, že jeho normálním stavem je závodit na nejvyšší úrovni, protáhne se čas uzdravování na o něco delší dobu než u běžných pacientů,“ uvedl Cavadas.

Špičkový odborník už Degenkolbovi zachránil ukazováček na levé ruce, o který málem přišel. Doktor mu ho v pondělí přišil zpět.

Mezi šesticí hospitalizovaných závodníků je i hvězdný John Degenkolb, jemuž hrozilo, že přijde o levý ukazováček
Mezi šesticí hospitalizovaných závodníků je i hvězdný John Degenkolb, jemuž hrozilo, že přijde o levý ukazováček

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud