9. února 2016 • 15:30

Loudové, vás tu nechceme. Štybarův tým nedostal pozvánku do Kataru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický tým Etixx-QuickStep, sestava českého miliardáře Zdeňka Bakaly a předních závodníků Zdeňka Štybara a Petra Vakoče, nestartuje na bohatě dotovaném závodě Okolo Kataru. Přestože cyklisté Bakalovy stáje vyhráli osm z posledních deseti ročníků katarské Tour, pozvánku letos nedostali. Důvod je kuriózní: chodili pozdě na vyhlašování vítězů a v cíli se nechovali tak, jak by si upjatí Katařané představovali.



„QuickStep je významný tým, který nasbíral v Kataru mnoho vítězství, ale v posledních letech jsme měli problémy s jeho nedisciplinovaností. Žádali jsme je, aby neposkytovali rozhovory hned po dojezdu, protože máme omezený čas na vyhlášení vítězů v přímém přenosu. Ale jim trvalo, než si přezuli boty," řekl šéf katarské cyklistiky šajch Chálid bin Alí Sání na tiskové konferenci před včerejším startem závodu.

„Při ženském závodě Kolem Kataru se nikdo nepřezouvá, ale jezdci QuickStepu si chtěli sednout, přezout se, natáhnout se a pak jít na interview. Několik let jsme jim říkali, aby to nedělali, ale pokračovali v tom. Loni jsme za nimi posílali zvlášť dámu, aby je popohnala, ale nemluvili s ní pěkně. To se nedělá,“ zlobil se Sání.

Proto na startu chybí i vítěz z minulých dvou let Nizozemec Niki Terpstra. Pro některé závodníky může být absence v Kataru nepříjemná, protože si mohli vyzkoušet atypické prostředí, ve kterém se na podzim pojede mistrovství světa.

Manažer belgického týmu Patrick Lefevere však odmítl, že by se jeho jezdci chovali nějak nevhodně, a kritizoval Katar za špatnou organizaci. „Přijde vám normální, aby se jezdci převlékali po závodě po straně silnice? Léta jsme je žádali o stan, abychom měli trochu soukromí, ale pokaždé to dopadlo tak, že se cyklisté museli odhalovat před diváky,“ uvedl Lefevere.

„Stejně tak mi nepřijde divné, pokud se chce jezdec osvěžit, než jde na stupně vítězů. A ano, loni jsme si tam udělali party, je to tak velký problém?“ řekl Lefevere listu Het Nieuwsblad.

Přední jezdci formace Etixx-QuickStep budou startovat v závodě Okolo Ománu, který se jede od 16. února.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud