16. února 2016 • 17:25

Contadorovy plány: medaile z Ria, pak možná vlastní stáj

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špičkový španělský cyklista Alberto Contador uvažuje o založení vlastního profesionálního týmu. Vidí to jako jednu z variant další kariéry, kterou možná ukončí už po této olympijské sezoně. Nejprve chce ale v srpnu v Riu bojovat o medaili a o měsíc dříve by rád potřetí vyhrál slavnou Tour de France.



"V hlavně mám dvě možnosti: jedna je pokračování (v kariéře), pokud mě potká něco podobného jako na Tour 2014, a druhou založit profistáj. To však bude hodně složité a bude vyžadovat rozpočet okolo 15 milionů eur. Na jiné úrovni než WorldTour by to nemělo cenu," řekl třiatřicetiletý Contador před středečním startem v závodu Kolem Algarve.

Kapitán stáje Tinkoff a kolega Romana Kreuzigera uvažuje o budoucnosti i proto, že majitel týmu Oleg Tiňkov po této sezoně z cyklistiky odejde. Pokud by Contador založil vlastní stáj, což by mohlo být už příští rok, i tu by třeba vedl jako kapitán. "Kdybych ale neměl podporu na nejvyšší úrovni, nebylo by to pro mě zajímavé," upozornil.

Tour de France vyhrál v letech 2007 a 2009, v roce 2014 si při ní zlomil nohu. Dvě trofeje má i z Gira d'Italia a tři z Vuelty. Vlastní profi tým už před rokem založil Contadorův vrstevník a jiný exšampion Tour de France Bradley Wiggins, a to pro talentované britské cyklisty na silnici i na dráze. Podporu získal od elitního týmu Sky.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud