5. března 2016 • 16:25

Cancellara překazil Štybarovi obhajobu na Strade Bianche

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Zdeněk Štybar dojel při obhajobě vítězství v italském jednorázovém závodu Strade Bianche druhý. Ve finiši nestačil na Švýcara Fabiana Cancellaru. Pátý skončil další český jezdec a Štybarův kolega z týmu Etixx-Quick Step Petr Vakoč.



Před rokem Štybar v Sieně na proslulém náměstí Piazza del Campo nadšeně slavil cenný triumf, tentokrát už pár metrů před cílem 176 kilometrů dlouhého závodu zklamaně svěsil hlavu.

Spolu s Cancellarou v prudkém stoupání historickým centrem toskánského města předjeli Štybarova stájového kolegu Itala Gianlucu Brambillu, který unikl v závěrečných kilometrech z vedoucí skupiny, a pak už svedli duel o vítězství. Cancellara jako první najel do poslední zatáčky před náměstím a český cyklista už se před čtyřnásobného mistra světa nedostal.

"Poslední zatáčka je pro závod klíčová a dneska se to znovu potvrdilo. Snažil jsem se Fabiana předjet, ale byl na tom dobře a nepustil mě. Porážka s Cancellarou ale není žádná ostuda," uvedl na webu stáje Etixx-Quick Step český cyklista, který mohl jako první jezdec v historii triumfovat na Strade Bianche dvakrát za sebou.

Čtyřiatřicetiletý Švýcar vyhrál závod, který tvoří i šotolinové úseky o celkové délce přes 50 kilometrů, potřetí v kariéře po triumfech v letech 2008 a 2012. "Vím, že Štybar umí cyklokros, takže jsem si na něj dával pozor," řekl Cancellara. "Zaútočil jsem v posledním stoupání, protože jsem věděl, že (Petr) Sagan to neudělá. Viděl jsem, že už měl trochu problémy. Věděl jsem, že tam nejspíš zbudeme se Štybarem sami a risknul jsem to," dodal.

Za Štybarem dojel se ztrátou čtyř sekund Brambilla a čtvrté místo obsadil mistr světa Slovák Peter Sagan s mankem 13 sekund na vítěze. Už přes půl minuty ztratil Vakoč, který týden po dvou vítězstvích v menších francouzských klasikách opět potvrdil výbornou formu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud