29. března 2016 • 08:15

Další tragédie pro Belgii. Cyklista Myngheer zemřel na infarkt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Daan Myngheer, kterého v sobotní etapě dvoudenního závodu Critérium International na Korsice postihl infarkt, zemřel v pondělí v nemocnici v Ajacciu. Oznámila to stáj dvaadvacetiletého jezdce Roubaix Lille Métropole.



"Svůj poslední závod prohrál poté, co bojoval jako velký šampion. Zemřel v pondělí v 19:08 za přítomnosti rodičů, sestry a přítelkyně v nemocnici v Ajacciu," uvedl tým.

Mladý belgický závodník, který jezdil jako profesionál od loňského roku, si podle stájových kolegů stěžoval v závěru sobotní etapy na nevolnost a zhruba 25 kilometrů před cílem zkolaboval. První pomoc mu poskytla doprovodná sanitka a vrtulník ho vzápětí přepravil do nemocnice, kde ho lékaři připojili na plicní ventilaci a uvedli do umělého spánku.

Myngheer zemřel den po úmrtí jiného belgického cyklisty. Pětadvacetiletý Antoine Demoitié v neděli spadl pod kola doprovodného motocyklu při závodu Gent-Wevelgem v Belgii. Než se podle výpovědi svědků stačil zvednout, motocykl jej zasáhl a způsobil mu těžká poranění hlavy, kterým v nemocnici podlehl.

Stejně jako v případě Demoitiého vyšetřuje také Myngheerovu smrt policie, která už prohledala týmová vozidla a hotelové pokoje. Rodiny obou cyklistů podle BBC souhlasily s darováním jejich orgánů k transplantaci.

Další jezdci a týmy jsou po tragických velikonočních událostech v šoku. "Další tragická ztráta, smutné dny pro svět profesionální cyklistiky. Odpočívej v pokoji, Daane, myslím na tvé blízké," napsal na twitteru britský spurtér Mark Cavendish. "Cyklistická rodina ztratila další mladý talent," uvedla stáj Trek-Segafredo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud