27. května 2016 • 09:52

Turci finiš Gira neuvidí. Za nápis o kozách a prezidentovi vypnou signál

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklističtí fanoušci v Turecku, zvědaví na vyvrcholení Gira, si budou muset najít jiné než oficiální cesty ke sledování rozhodujících etap 99. ročníku závodu. Turecký Eurosport s okamžitou platností vypnul obrazovky kvůli domnělým urážkám prezidenta Erdogana, napsaným na italských silnicích ve vlámštině. „Erdogan má rád kozy,“ dá se sdělení přeložit.



Italský server Tuttobici píše o nastupující diplomatické krizi, turecká verze Eurosportu stahuje vysílání cyklistického Gira. Je to kvůli leteckým záběrům televizní stanice RaiSport, které mimo strhujících soubojů ukazují i nápisy na silnicích. V drtivé většině jsou povzbuzující, nově se ale řada z nich naváží do tureckého prezidenta Erdogana.

A s tím jejich autoři nevstoupili do zrovna klidné situace. V Německu se dokonce pod hrozbu pětiletého vězení dostal komik Jan Böhmermann za recitaci básničky básni plné vulgarit, v níž se do tureckého politika pustil za útoky na Kurdy a procesy proti novinářům. Hlavu ostře sledovaného státu nazval mimo jiné „kozom*dem, který sleduje dětské porno, zatímco kope do Kurdů“. Už tenhle incident se řešil na politické úrovni.

Tuttobici má za to, že podobné narážky na Giru budou mít stejný dozvuk.

Urážky prezidenta Erdogana se objevily na trati Gira a tudíž i v televizním přenosu
Urážky prezidenta Erdogana se objevily na trati Gira a tudíž i v televizním přenosu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud