1. června 2016 • 08:16

Strach o Stiga: cyklistu v komatu museli dvakrát operovat, tým závodí za něj

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Stig Broeckx, který je od soboty v kómatu po srážce s motocyklem během závodu, musel urychleně podstoupit dvě operace, při nichž mu lékaři snižovali vnitrolebeční tlak. Nadále zůstává v umělém spánku, aby mělo jeho tělo dost času se s operacemi vyrovnat. Prognózy? Broeckxův tým Lotto-Soudal s nimi už šetří. Nevydává žádné.



S nápisem Fight For Stig, tedy Boj za Stiga, nastupují tento týden závodníci belgického týmu Lotto-Soudal k závodům. Po poradě s povolaným psychologem a za působení mentálního kouče se závodníci a vedení rozhodli, že vyjedou na trať.

„Ne snad abychom se pokoušeli o výsledek. Ale poznal jsem sám, že zůstávat doma nepomůže v boji proti nejistotě a neklidu. Bojujeme s pocity bezmoci. Po kolektivní dohodě jsme se rozhodli závodit,“ uvedl týmový manažer Marc Sergeant.

Kamarádovi, ležícímu v nemocnici v Cáchách, se ale zřejmě v tomto týdnu přitížilo. Týmový lékař ještě během víkendu vysvětloval: „Klesne-li vnitrolebeční tlak, bude to příznivý signál. Stane-li se opak, bude nutná operace.“

V úterý večer tak byl Stig Broeckx operován hned dvakrát.

„Operace tlak znovu stabilizovaly. Stig nyní musí nějakou dobu zůstat v umělém spánku. V tuto chvíli není možné vydat jakékoliv prognózy,“ stojí v týmovém prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud