25. června 2016 • 17:37

Sáblíková ujela v kopci všem a bere na kole další domácí titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martina Sáblíková potvrdila roli favoritky a na společném mistrovství Česka a Slovenska v silniční cyklistice v Kyjově vyhrála po časovce i závod s hromadným startem. Získala už čtrnáctý český cyklistický titul. Domácí double se trojnásobné olympijské vítězce v rychlobruslení podařilo dovršit čtvrtým rokem za sebou.



Sáblíková zvítězila v pětatřicetistupňovém vedru s více než pětiminutovým náskokem před Barborou Průdkovou, třetí Češka v cíli Martina Mikulášková zaostala o sedm minut.

"Závod byl hodně složitý. Nebylo to jen o vedru, nepříjemný byl také vítr. Když jsem vyjela nahoru na kopec, tak jsem místo odpočinku musela hodně pracovat právě proti větru. Co se týká počasí, tak to byl určitě nejpracněji vybojovaný titul," uvedla Sáblíková a pochvalovala si pomoc fanoušků kolem trati, kteří jezdce polévali vodou. "Bylo to od nich bezvadné. Bez toho bych asi nedojela do cíle," řekla Sáblíková.

Na 20,6 kilometru dlouhém okruhu, který ženy absolvovaly pětkrát, potvrdila Sáblíková svoji suverenitu. Zvolila stejnou taktiku jako před rokem v Žilině a ve druhém okruhu odjela šestici soupeřek z vedoucí skupiny ve Strážovickém kopci. Zbývajících osmdesát kilometrů už pokračovala ve větrném počasí do cíle osamoceně a neustále navyšovala náskok.

"Nechtěla jsem zaútočit takhle brzo. Soupeřky ale začaly nastupovat z kopce. Jak jsem měla mezi nimi mezeru, tak za to začaly tahat. Což bylo pochopitelné. Když měly střídat, tak se měnily pouze dvě nebo tři. Říkala jsem si, že takto to nemá smysl. Buď všichni, nebo nikdo. Proto jsem se rozhodla odjet," vysvětlila Sáblíková brzký únik.

Juniorský titul mistra republiky získal Jakub Otruba z týmu Mapei Merida Kaňkovský, který stejně jako Sáblíková jel více než povinu závodu v osamoceném úniku. Před druhým v pořadí Adamem Šimůnkem měl v cíli více než pětiminutový náskok. Závod juniorek se stal kořistí Adély Šafářové z týmu Nutrend Specialized.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud