21. září 2016 • 11:08

Bikera Kulhavého v Čeladné nezastavil hustý déšť, ani létající bahno

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Kulhavý vyhrál třetí ročník závodu Cream Bike Čeladná. Stříbrného bikera z olympiády v Riu nerozhodila na beskydské trati dlouhé 55 kilometrů ani nepřízeň počasí. Triumfoval i v dešti a v bahnu. Mezi ženami byla nejlepší Barbora Průdková. I přes nepřízeň počasí se na start ve všech věkových kategorií postavilo dohromady 700 účastníků.



„Dopolední dětské závody, které přilákaly přes dvě stovky malých bikerů, se odjely ještě za slunečného počasí, ale se startem hlavního závodu se spustil déšť,“ líčí Martin Kráčalík, ředitel pořádající Seven Days Agency. „Pod nánosy bahna pak nebyli v cíli někteří téměř k poznání. Malebné Beskydy tak trochu ukázaly i svou nevlídnou tvář.“

Jaroslav Kulhavý si i tak závod užil. „Od olympiády jsem na kole moc nejezdil. A tím, že to bylo skoro doma na Čeladné, mě to bavilo,“ pochvaloval si. O vítězství rozhodl v samém závěru.

„Celý závod jsme jeli v šesti, rozhodlo se asi až kilometr a půl před cílem, kde se najíždí do singletracku a já jsem tam najel první. Štěstí bylo na mé straně a takticky jsem to zvládl nejlíp, i když kluci byli v průběhu závodu možná i lepší než já.“

Z žen se jako první do cíle dostala Barbora Průdková. „Moc se mi líbila trať, na maratony jsem hodně přísná a když se mi trať nelíbí, tak ji nejedu,“ říkala Průdková, která v celkovém pořadí skončila na 31. místě.

„Budu se tady ráda vracet, protože trať byla hodně technická, ale zároveň se výjezdy daly vyjet. Navíc mám bláto radši, protože si na něm s kolem můžu hrát. Jen to bláto stříkající do očí bylo hodně nepříjemné.“

Cream Bike Čeladná 2016, muži (55 kilometrů): 1. Jaroslav Kulhavý 1:52,26 (Specialized Racing team), 2. Matouš Ulman -34 sekund (Česká Spořitelna - Accolade), 3. Mark Rauchfuss -35 sekund (Kellys Bikeranch).

Ženy (55 kilometrů): 1. Barbora Průdková 2:17,53 (Česká Spořitelna – Accolade), 2. Monika Kučerová -9,41 minut (VRV), 3. Markéta Giergielová -24,40 minut.

Závod na 20 kilometrů: 1. Jakub Homola 45,14 minut (Bike 2000), 2. Lukáš Štefek -1,25 minut (MTB Ondřejník), 3. Tomáš Vítek -1,45 minut (Mountaintime.cz).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud