28. února 2017 • 10:07

Sagan perlí. Vyhrává, cpe se medvídky a ve studiu ze sebe dělá trpaslíka

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický mistr světa Peter Sagan nemarní čas a hned na začátku sezony navazuje na svoje loňské skvělé výkony. V první belgické klasice Omloop Het Nieuwsblad dojel v sobotu druhý, závod Kuurne-Brusel-Kuurne o den později ovládl. A zase pobavil fanoušky svými neotřelými rozhovory a bezstarostným chováním.



„Můj život je jako jeden velký film,“ tvrdí s oblibou Peter Sagan . Jako herec už se v nahraných scénách proměnil v gladiátora nebo tanečníka z filmu Pomáda, na to má profesionálního režiséra. Ale na závodech baví Sagan sám.

Po sobotním druhém místě na úvodní z belgických jednorázových klasik napřed rozesmál osvětlovače ve studiu tím, jak si upravil židličku a málem zajel pod stůl, odkud nebyly vidět ani jeho pruhy pro mistra světa na hrudi na dresu.

A následně se blýskl zájmem o taktiku soupeře. „Hej, proč jsi nezaútočil? Ty musíš zaútočit, já nebudu rozjíždět spurt,“ vypálil po soupeři Sepu Vanmarckem, který za ním dojel na třetím místě, místo aby se zajímal o svůj rozhovor. Tahle otázka zajímala na Vanmarckeho i reportéra, tak se s domácím závodníkem pustil do vysvětlování v jejich mateřském jazyce.

Rozjetý byl Sagan už z cíle, kde se z něho jiný reportér pokoušel vypáčit dojmy z druhého místa. Toho, které k Saganovi patří stejně neodmyslitelně jako vítězství. Poměrně často se mu stane, že rozjede spurt a někdo za ním toho využije.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Peterem Saganem po závodě Omloop Het Nieuwsblad

„Skončil jste druhý kvůli žaludečním problémům?“ zněla otázka.

„Žaludečním problémům? Proč?“ podivil se Slovák.

„Tak mi to řekli,“ hájil otázku reportér.

„No, myslím si, že je normální, že lidi chodí na záchod, ne. Bylo to v pořádku, OK,“ roztáhl úsměv Sagan a pomalu se chystal k odchodu.

Po cestě stačil ještě zanalyzovat svoje vyhlídky a cíle pro následující závod

„Nevysekat se.“

Zaperlil i následující den, kdy další závod v Belgii po dalším výborném výkonu vyhrál. Místo energetických nápojů, tyčinek a dalších obvyklých doplňků stravy se začal hned cpát plnými hrstmi gumových medvídků. Že by skrytá reklama ve vysílání?

U Sagana nikdy nevíte. Možná mu medvídci prostě chutnají.

VIDEO: Podívejte se, jak se Sagan cpal gumovými medvídky 


Usměvavý Peter Sagan po závodu Kuurne-Brusel-Kuurne
Usměvavý Peter Sagan po závodu Kuurne-Brusel-Kuurne

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud