18. března 2017 • 17:42

To bylo o fous! Kwiatkowski vyhrál Milán - San Remo těsně před Saganem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský cyklista Michal Kwiatkowski vyhrál 108. ročník jarní klasiky Milán-San Remo. Ve finiši 291 kilometrů dlouhého závodu seriálu WorldTour porazil slovenského mistra světa Petera Sagana, který tak skončil těsně druhý stejně jako v roce 2013, i třetího ze skupinky uprchlíků Juliana Alaphilippea z Francie.



Sagan zaútočil na vítězství zhruba sedm kilometrů před cílem nejdelší jarní klasiky, kdy už měli jezdci v nohách sedm hodin jízdy. Na vrcholu posledního stoupání Poggio vyrazil do úniku a jeho razantní nástup zachytili pouze Kwiatkowski s Alaphilippem.

Skupinka si v následujícím technickém sjezdu do cíle vypracovala náskok až 17 sekund a v cílové rovince na Via Roma opět zaútočil jako první Sagan. Kwiatkowski ho však v těsném souboji ve fotofiniši o centimetry předčil. Loňský vítěz Arnaud Démare z Francie dojel v hlavním pelotonu s pětisekundovou ztrátou šestý.

Cyklistický jednodenní závod Milán-San Remo (WorldTour) - 291 km:
1. Kwiatkowski (Pol./Sky) 7:08:39, 2. Sagan (SR/Bora), 3. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) oba stejný čas, 4. Kristoff (Nor./Kaťuša), 5. Gaviria (Kol./Quick-Step), 6. Démare (Fr./FDJ) všichni -5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud