3. dubna 2017 • 14:42

Saganova mizérie ve Flandrech. Spadl a proklínaný soupeř mu rozjel brýle

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan neprožívá ideální období. Před deseti dny spadl na závodě E3 Harelbeke, v neděli si to zopakoval při ještě méně vhodné příležitosti. Na zem šel při jedné z největších jednorázových klasik sezony Okolo Flander, strhnul s sebou i druhého z velkých favoritů Grega van Avermaeta, a aby jeho mizérie nebylo málo, krajně neoblíbený soupeř Niki Terpstra mu rozjel jeho specializované sluneční brýle.



Ve Flandrech chtěl Peter Sagan obhajovat svoje loňské prvenství, a přes nepříznivý vývoj závodu věřil, že toho je schopen. Vedoucího Philippa Gilberta stíhal se zhruba minutovou ztrátou, a měl důvod kalkulovat s tím, že ve společnosti s olympijským Gregem van Avermaetem je ještě v jejich silách pozdějšího vítěze dostihnout. Zhruba 16 kilometrů před cílem ale Sagan způsobil pád, který všechny naděje pohřbil.

VIDEO: Takhle Sagan padl ve Flandrech

Na dlážděném úseku Sagan navedl svoji tříčlennou skupinku velmi blízko levé ochranné bariéře, oddělující závodníky od fanoušků, o cosi (zřejmě o reklamní plachtu) zavadil a šel k zemi. Do něho zezadu nabourali jak van Avermaet, tak Oliver Naesen. Ten už měl na kole „namotanou“ i bundu jednoho z diváků.

„Moje chyba,“ řekl Sagan jasně. „Jel jsem moc blízko bariéry. Zachytili jsme o kabát nebo o něco, protože kdybych naboural rovnou do bariéry, šel bych k zemi okamžitě a kolo by se zastavilo. Takhle jsem ještě pokračoval, ale přestal jsem ovládat řidítka, ta se roztočila a zezadu jsem dostal další náraz, jak lidi jeli naplno za mnou,“ řekl slovenský mistr světa.

Van Avermaet se ještě dokázal dotáhnout a dojel si pro 2. místo, Sagan s rozbitým předním kolem pokračovat hned nemohl, nabral ztrátu a dojel mezi poraženými.

A aby jeho smůly nebylo dost, ještě musel z krajnice přihlížet, jak jeden z jeho soupeřů, Niki Terpstra z týmu Quick-Step Floors, rozjíždí jeho ležící sluneční brýle napadrť.

Právě s Terpstrou měl Sagan ostrou kontroverzi při jednom z předchozích závodů, kde ho obvinil, že nechce spolupracovat, hraje „lacinou hru“ a zavinil, že oba dva ztratili šanci bojovat o první místo.

„Nevím, co se snažil dělat. Tohle byl typický příklad, jak prohrajete závod, když se snažíte jet jenom proti mně,“ rozčiloval se rodák ze Žiliny.

V neděli se mohl smát Terpstra. Pro vítězství si dojel jeho týmový kolega Gilbert a Saganova nálada byla pod bodem mrazu. Odřený a bez brýlí, které zůstaly ležet rozbité na zemi, se dotrápil závodem ve Flandrech až do konce.

K zemi! Pro Petera Sagana skončil závod Okolo Flander předčasně.
K zemi! Pro Petera Sagana skončil závod Okolo Flander předčasně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud