29. srpna 2017 • 17:40

Desátou etapu Vuelty ovládl Ital Trentin. V celkovém pořadí vede Froome

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský cyklista Matteo Trentin si v dnešní desáté etapě dojel pro druhý triumf na letošní Vueltě a udržel zelený trikot pro nejlepšího spurtéra. V celkovém pořadí stále vede s více než půlminutovým náskokem Brit Chris Froome.



Osmadvacetiletý Trentin v cílové rovince v ElPozu porazil domácího Josého Joaqína Rojase, se kterým ujel skupince uprchlíků po sjezdu z Collada Bermejo. Jezdec stáje Quick-Step navázal na vítězství ze čtvrté etapy a celkem si připsal pátý triumf na závodech Grand Tours. Loni vyhrál etapu na Giru a v letech 2013 a 2014 ovládl po jedné etapě na Tour de France.

"Sjezd byl hodně technický, takže bylo dobře, že tam se mnou byl Rojas, protože jel dolů velmi, velmi dobře a mně stačilo jet za ním," uvedl Trentin. "Musím ale říct, že i když se považuji za dobrého sjezdaře, tak když to rozjel, měl jsem docela problémy. Ale ujeli jsme ostatním a pak mi vyšel spurt," přidal.

"Měl jsme trochu smůlu. Trentin byl nejhorší soupeř, kterého jsem si mohl do cílové rovinky přivézt. Je to nejlepší spurtér na Vueltě. S ním jsem se nemohl rovnat," posteskl si španělský cyklista.

Favorité na celkové prvenství dojeli do cíle se ztrátou čtyř minut, a i když se Vincenzo Nibali pokusil ve sjezdu ujet, Froome útok italského soupeře kontroloval a v průběžném vedení má nadále náskok 36 sekund před Kolumbijcem Estebanem Chavesem.

Stejnou ztrátu má na třetím místě i Nicolas Roche, kterému se podařilo stáhnout manko na vítěze letošní Tour de France Froomeho na polovinu. "Byl to dobrý den," řekl irský jezdec. "Neměl jsme v plánu útočit, ale když jsem viděl Vincenza (Nibaliho), tak jsem si řekl: 'Ok, zkusím to taky a uvidíme, jak to dopadne'," dodal.

Za výkon ho pochválil i Froome. "Nico odvedl skvělou práci. Vypadá to, že je tady ve fantastické formě," prohlásil. "Strach mi to ale nenahnalo. Chtěl jsem jet od začátku v klidu, neriskovat a držet s týmem pohromadě," uvedl čtyřnásobný vítěz Tour de France.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 10. etapa: Caravaca - ElPozo (171 km):
1. Trentin (It./Quick-Step Floors) 3:34:56, 2. Rojas (Šp./Movistar) -1, 3. Roson (Šp./Caja Rural) -19, 4. Van Rensburg (JAR/Dimension Data) -21, 5. Geniez (Fr./AG2R) -56, 6. Soler (Šp./Movistar) -59, 7. L. Sánchez (Šp./Astana), 8. De Marchi (It./BMC) oba -2:22, 9. Courteille (Fr./FDJ) -2:40, 10. Reis (Portug./Caja Rural) -3:05.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 40:12:44, 2. Chaves (Kol./Orica-Scott), 3. Roche (Ir./BMC) oba -36, 4. Nibali (It./ Bahrajn-Merida) -1:17, 5. Van Garderen (USA/BMC) -1:27, 6. De La Cruz (Šp./Quick-Step Floors) -1:30, 7. Aru (It./Astana) -1:33, 8. Woods (Kan./Cannondale-Drapac) -1:52, 9. A. Yates (Brit./Orica-Scott) -1:55, 10. Zakarin (Rus./Kaťuša-Alpecin) -2:15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud