1. září 2017 • 16:50

Šílená Vuelta! Jezdce brutálně sundal fanoušek, jiného napadl policista

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistická Vuelta má za sebou pořádně divoké dny. Týmu Aqua Blue Sport kdosi v noci ze středy na čtvrtek před hotelem vypálil autobus, ve čtvrteční etapě jeden policista hodil diváka pod kola doprovodné motorky a na jiném místě psychicky nemocný jiný fanoušek srazil z kola do škarpy jezdce Maxima Belkova. Tomu se k jeho štěstí nic nestalo.



Ve víru událostí na Vueltě málem zaniklo, že lídr závodu Chris Froome ve čtvrtek dvakrát upadl, narazil si bok a ztratil 20 vteřin ze svého náskoku na druhého Vincenza Nibaliho.

To se v závodech stává pravidelně.

Jiné události, jimiž se jedna ze tří Grand Tour dostala do zpráv, už jsou téměř ojedinělé.

Žhářský útok na autobus vzbudil sestavu týmu Aqua Blue Sport, který musel narychlo sehnat náhradní dopravní prostředek, aby mohl pokračovat. Ten původní je totálně zplundrovaný. Podařilo se. Policie už zadržela podezřelou osobu.

V závodě zůstává i Maxim Belkov po napadení fanouškem. Ten se proti němu vydal během čtvrteční etapy, přeběhl silnici a jasně úmyslně jezdce týmu Kaťuša-Alpecin srazil za bariéru jako hokejista posílá soupeře přes mantinel.

Psychicky nemocný fanoušek shodil z kola Maxima Belkova
Psychicky nemocný fanoušek shodil z kola Maxima Belkova

„Je to nemorální, snad se někde najde video, které to ukáže,“ zlobil se napřed Belkov.

Poté, co se k němu dostalo video, zjistil prostřednictvím organizátorů další zajímavou okolnost případu: útočník trpí psychickou poruchou, údajně má Downův syndrom. „To je z mého pohledu dostatečným důvodem nepodnikat vůči němu žádné další kroky,“ vzkázal cyklista.

Thanks for video! I hope there will be less such incidents! It's immoral. Thank you all, everything is fine with me👌

Příspěvek sdílený Maxim Belkov (Максим Бельков) (@maximbelkov),Srp 31, 2017 v 11:30 PDT

„Náš sport je pro fanoušky velmi přístupný. Věřím, že tento incident otevře mnohým oči. Prosím, nikdy nesahejte na jezdce, neběhejte podél nás kolem trati a buďte k sobě navzájem ohleduplní,“ požádal na internetu.

Příklad z toho by si měl vzít i policista, hlídkující na jednom ze stoupání čtvrteční etapy. Rozdrážděného fanouška, který fandil ujíždějícímu Albertu Contadorovi, se rozhodl zpacifikovat tak prudce, že ho hodil na zem přímo pod kola neutrální motorky. Zda se i zde obešel atak bez následků na zdraví není v tuto chvíli známo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud