14. září 2017 • 13:18

Netradiční start, Giro d'Italia se příští rok rozjede v Jeruzalémě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia začne příští rok v Jeruzalémě. Mimo Evropu odstartuje jeden ze závodů Grand Tours poprvé v historii, která sahá do roku 1909. Na území Izraele se pojede tři dny.



Přesnou trasu 101. ročníku mají organizátoři oznámit v příštím týdnu za účasti představitelů Izraele a Itálie, ale také španělské cyklistické hvězdy Alberta Contadora, který v neděli na Vueltě uzavřel svou bohatou kariéru. Mimo Itálii začínalo Giro v minulosti jedenáctkrát, nikdy ale přitom neopustilo starý kontinent.

S ohledem na popularitu závodu a silniční cyklistiky po celém světě půjde o největší sportovní událost na izraelské půdě. "Je to ohromně vzrušující okamžik pro cyklistiku i pro Izrael. Akci takového významu si naše země bude navždy pamatovat," uvedl Daniel Benaim, ředitel společnosti Comtec Group, která Giro do Izraele dostala.

Již před měsícem uvedl specializovaný server cyclingnews.com, že úvod Gira 2018 obstará časovka ve Starém Městě v Jeruzalémě. Zemi v souvislosti s tím podle všeho čeká největší bezpečností akce v historii, jež by měla v tomto ohledu překonat i pohřeb Jicchaka Rabina či návštěvu papeže Františka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud