28. října 2008 • 12:59

Cyklista Andrle ukončil kariéru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejlepších českých cyklistů posledních let René Andrle se rozhodl v 34 letech ukončit závodní kariéru. Měl by se stát sportovním ředitelem týmu PSK Whirlpool-Author, za který dosud jezdil.



Ve své poslední sezoně Andrle vyhrál etapový závod Lidice a získal bronz v časovce na mistrovství republiky. Závěr sezony mu pokazilo zranění ramene po pádu v etapovém závodu v Polsku.

"S poslední sezonou jsem spokojený. Začátek sice nebyl ideální, ale potom se docela dobře rozjela a nějaké výsledky, co jsem si představoval, se mi povedly. Jen je škoda, že po zranění v Polsku už to mělo k ideálu daleko. Víceméně jsem kariéru ukončil zraněný," uvedl litoměřický rodák v tiskové zprávě.

Od příštího roku už bude doprovázet své dosavadní kolegy jako funkcionář.

"Uvidíme, jak mě to bude bavit a jestli v tom vůbec budu dobrý," prohlásil mistr republiky v závodě s hromadným startem z roku 1995.

Andrle jezdil společně s Janem Hruškou několik sezon v elitních španělských stájích ONCE Eroski a posléze Liberty Seguros. Před třemi roky se ze zahraničí vrátil zpět do královehradecké stáje.

K jeho úspěchům patří třetí místo v prologu Giro d'Italia v roce 2001 a páté místo na mistrovství světa jezdců do 23 let. Startoval i na olympijských hrách v Sydney.

Články odjinud


Články odjinud