28. října 2008 • 14:21

Contador na Giro nepojede

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský cyklista Alberto Contador nebude v příštím roce obhajovat vítězství na Giro d'Italia. Pětadvacetiletý jezdec se chce naplno věnovat přípravě na Tour de France, kterou vyhrál loni.



Letos však ve slavném závodě startovat nemohl, protože jeho stáj Astana organizátoři po předchozích dopingových aférách jejích členů nepozvali.

"Když jsem letos vyhrál Giro a Vueltu, chci se vrátit na Tour, uspět znovu tam. Letos jsem měl po Giru v dalším průběhu sezony problémy s regenerací, proto ho tentokrát vynechám," uvedl na serveru cyclingnews Contador, který dokázal vyhrát všechny tři velké Tour jako pátý cyklista v historii.

Na Giro d'Italia tak nedojde k jeho souboji s navrátilcem Lancem Armstrongem. Sedminásobný vítěz Tour nedávno ohlásil comeback do pelotonu, který opustil před třemi roky.

Legendární Američan bude Contadorovým kolegou v Astaně a zároveň rivalem v boji o post týmové jedničky. Na Giro se chystá poprvé v kariéře a měl by být kapitánem kazašské stáje.

Contador se chce na Tour de France připravit v závodech Paříž - Nice, Kolem Baskicka a Vuelta a Castilla y León, na kterých slavil v posledních dvou letech úspěchy.

Články odjinud


Články odjinud