19. dubna 2009 • 16:29

Cyklista Hondo by rád založil vlastní stáj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý cyklista Danilo Hondo z českého týmu PSK Whirlpool-Author by rád založil vlastní profesionální stáj a za poradce by angažoval slavné krajany Jana Ullricha a Andrease Klödena. Oba blízké přátele již oslovil.



"Už jsme spolu mluvili, každý má ale logicky vlastní názor," řekl podle agentury SID Hondo, jenž v současné době jede s PSK Whirlpool-Author závod Kolem Turecka. Pětatřicetiletý jezdec je lídrem týmu v průběžné klasifikaci, v páteční etapě obsadil druhé místo.

"Mám ještě stále chuť tři nebo čtyři roky závodit. Kdyby ale všechno klaplo, mohlo by k tomu dojít dříve (ke konci kariéry)," nastínil svou budoucnost Hondo, jenž by chtěl i na Ullrichovo jméno přilákat německé sponzory a dát ve svém týmu přednost mladým talentům ze své země.

Ullrich se stal v roce 1997 vítězem Tour de France a na nejslavnějším závodu si druhým místem v roce 2004 udělal jméno i Klöden. Předloni Ullrich ukončil kariéru poté, co dlouhé měsíce čelil tlaku kvůli podezření z dopingu. Hondo má za sebou roční distanc za doping.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud