24. září 2009 • 18:09

Raboň po časovce: Nebylo kde si odpočinout

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daleko ke spokojenosti měl český cyklista František Raboň na mistrovství světa ve švýcarském Mendrisiu po dnešní časovce. Obsadil v ní 19. místo, čímž si o stejný počet pozic vylepšil své maximum z loňského roku, před startem však myslel na elitní desítku.



"Bylo to hodně těžké, nemyslel jsem si, že ten kopec bude tak těžký. Rozhodně spokojený nejsem. Před Vueltou jsem jel deset časovek a ani jednou jsem neskončil hůře jak šestý, proto cítím to zklamání," řekl v cíli český jezdec, hájící barvy stáje Columbia HTC.

"Cancellara je mimo všechny ostatní a na třetí místo byla má ztráta dvě minuty. Byl to takový standard, ne dobrý, ale ani ne špatný," dodal.Nejvíce na soupeře ztrácel právě ve stoupání.

"Nebylo kde si odpočinout. Na to, abych byl do desátého místa, bych musel mít hodně dobrý den, ale dnes to byla prostě klasika," konstatoval.S celou sezonou je ale spokojený. "Dostal jsem poprvé od vedení stáje v některých závodech volnost a dokázal jsem vyhrát čtyři závody, tak s tím musím být spokojen.

Cancellara ovládl časovku, Raboň devatenáctý >>>


Dnes to byl pro mě poslední start v sezoně, snažil jsem se do něj dát vše, ale bohužel to nestačilo," pokračoval Raboň, který měl nejlepší formu v jarních závodech, kdy porazil i Cancellaru nebo Grabsche.Před startem se obával hlavně délky závodu, aby dokázal udržet tempo po celých 50 kilometrů.

"Ale paradoxně jsem se nejvíce trápil v prvním kole. V posledním se mi jelo naopak nejlépe a klidně by mi nevadilo, kdyby se jelo ještě jedno," řekl Raboň s tím, že se po Vueltě cítil trochu unavený. "Vytrvalost mi nechyběla, ale postrádal jsem výbušnost, šmrnc," řekl český jezdec.

Vítězný Cancellara prý jel jak z jiného světa. "Formu měl excelentní, navíc mu jistě pomohlo domácí prostředí. Na Vueltě jsem s ním také prohrával, ale rozestupy byly podstatně menší. Tady neměl konkurenci a všichni jsme daleko za ním," dodal Raboň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud