27. února 2010 • 15:58

Kreuziger ovládl závod Kolem Sardinie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Roman Kreuziger vyhrál hned při svém prvním startu v sezoně pětidílný závod Kolem Sardinie. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas se dostal do průběžného vedení vítězstvím ve středeční druhé etapě a trikot lídra udržel až do dnešního cíle v Cagliari. Druhého Chrise Hornera z USA porazil o čtyři sekundy.



Devátý muž loňské Tour de France Kreuziger tak vyhrál třetí etapový závod v profesionální kariéře. V roce 2008 se prosadil na závodě Kolem Švýcarska, minulý rok triumfoval na Kolem Romandie.

"Určitě mě to hodně potěšilo a dodá mi to morálku do dalších závodů. Je vidět, že jsem v zimě v tréninku odvedl dobrou práci a ze závodů hned zkraje sezony nemusím mít strach. Vážím si toho, protože šlo o středně těžký závod, ve kterém nebylo moc roviny. A i když jel člověk v háku, docela si 'dával'," uvedl na svém oficiálním webu Kreuziger.

V dnešní závěrečné etapě o délce 140,6 km triumfoval domácí Alberto Loddo před svým slavným krajanem Alessandrem Petacchim. Kreuziger dojel v hlavním poli a neztratil na průběžně druhého Hornera ani na třetího Thomase Voecklera z Francie, jenž byl o další dvě sekundy zpět.

"Velký dík patří týmu, bez kterého bych to nedokázal. V poslední etapě kluci vzorově tahali a nakonec jsme to zvládli. Naštěstí to byla jedna z nejklidnějších etap. Jeden člověk po šedesáti kilometrech odjel, sjeli jsme ho a o vítězství se spurtovalo," dodal Kreuziger, jehož na Sardinii ještě čeká v neděli jednorázový závod.

Kolem Sardinie, cyklistický etapový závod - 5. etapa (140,6 km):
1. Loddo 3:24:51, 2. Petacchi, 3. Gatto (všichni It.), 4. Galimzjanov (Rus.), 5. Metlušenko (Ukr.), 6. Rossi (It.), ...37. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.

Konečné pořadí:
1. Kreuziger (ČR) 22:08:06, 2. Horner (USA) -4, 3. Voekler (Fr.) -6, 4. Brajkovič (Slovin.), 5. Caruso (It.), 6. Niemiec (Pol.) všichni -10.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud