6. ledna 2015 • 09:25

Po postupu je z kouče bezdomovec: Vyhořel mu dům za půl milionu dolarů

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci týmu amerického fotbalu Carolina Panthers mají po sobotním postupu svého mužstva do dalšího kola play off NFL šanci prokázat vděčnost kouči Ronu Riverovi. Třeba tím, že ho pozvou na oběd, kávu nebo kus řeči. Riverova rodina je ke své smůle bez střechy nad hlavou, protože její dům v Charlotte zachvátil den po vítězném vstupu do play off požár a napáchal škody za půl milionu dolarů.



Pro Rona Riveru a následkem toho i celý tým Panthers to bylo rázné probuzení ze sportovního opojení. Oslavy sobotního vítězství nad Arizonou pomalu ani neutichly a Rivera už musel čelit úplně jiné, mimosportovní hrozbě.

V noci z neděle na pondělí vypukl v jeho domu požár, vzniklý zřejmě od umělého krbu v obývací místnosti ve čtyři hodiny ráno, a na pětapadesát hasičů mělo co dělat, aby živel dostalo pod kontrolu. Trvalo jim to přes hodinu a v rámci manévrů museli vysekat i díru ve střeše napadené budovy, aby se k ohni mohli rychleji dostat.

Ve scéně jako z Formanova filmu Hoří má panenko pak Rivera s manželkou a jeho dva bratři se ženami sledovali z ulice, jak jim oheň bere bydlení.

„Bratři jsou fotbaloví fanatici a nechali krb delší čas zapnutý. Když jsem šel v noci do postele, krb jsem vypnul, ale pak se muselo něco stát,“ popisoval Rivers události z brzkého pondělního rána.

Vzhledem k rozsahu škod se do domu po zlikvidování požáru nemůže vrátit. Do dalšího zápasu play off o víkendu v Seattlu bude muset setrvat na hotelu.

Nebo ho pozvou domů sousedi, kteří už během požáru roznášeli šokované trenérově rodině kafe a sušenky. „Máme štěstí, že máme tak skvělé sousedy. Hlavní je, že jsme v bezpečí a nikdo nebyl zraněn. Proti takovým událostem je hraní fotbalu vlastně velmi snadná věc,“ oddechl si Rivera.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud