Jan Barák
2. února 2015 • 08:50

Krutý Super Bowl: Zákrok roku dal Seatllu naději, pak přišla chyba

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé zkompletované přihrávky, zvraty ve skóre, touchdowny, zranění. Tři čtvrtiny servíroval 49. Super Bowl v Arizoně špičkovou podívanou, až poslední minuty závěrečného dějství vejdou do historie. Rozhodly o čtvrtém triumfu New England Patriots za posledních 14 let a rozesmutnily quarterbacka Seatllu Russella Wilsona. Na ruce měl vítězný hod, ale chybil a titul neobhájil.



Drajv pravdy, tažení poslední naděje. Seatlle prohrával dvě minuty před koncem Super Bowlu s Patriots 24:28. Měl šanci na poslední útok, míč byl na polovině hřiště.

Seahawks rozehráli, míč přistál v ruce quarterbacka Russella Wilsona, který jej po chvilce otálení mrštil vpřed. Míč letěl, plachtil směrem k nataženým pažím Jermaina Kearse. 25letý widereceiver Seatllu po dlouhém běhu padl na zem, míč mu přistál na hrudi, brnkl o koleno, ale nakonec skončil sevřený v rukavicích. Neuvěřitelný catch, pár yardů od end zóny Patriots.

Do konce zbývala minuta a šest vteřin a Seahawks měli čtyři pokusy skórovat touchdown, vyhrát Super Bowl a navázat na triumf z loňské sezony.

VIDEO: Podívejte se na neuvěřitelný zachycení míče Jermaina Kearse


Fanoušci Patriots nevěřili. V mysli jim vytanuly vzpomínky na předchozí dvě finále Super Bowlu, které jejich tým v letech 2007 a 2011 hrál, a kde slibně rozehrané zápasy ztratil díky posledním útoku New York Giants. Nestalo se, historie se neopakovala.

"Proletělo mi to hlavou a nebyly to příjemné vzpomínky," přiznal po zápase legendární quarterback Patriots Tom Brady, po zápase vyhlášený neujžitečnějším hráčem Super Bowlu.

Po úspěšném běhu, který Seahawks přiblížil na vzdálenost jednoho yardu od end zóny, udělal quarterback Russell Wilson chybu. Nezvolil konvenční hru po zemi a místo předávky míče na Marshawna Lynche, nejlepšího muže Seatllu v zápase a autora touchdownu, šel do vzduchu.

Corner back Patriots Malcolm Butler, nováček hrající svou první sezonu v NFL, ale předvedl nejdůležitější hru své kariéry. Vyšrouboval se, míč zachytil a po jeho interception šel míč opět do rukou Patriots. O držitelích Lombardiho trofeje pro rok 2015 bylo rozhodnuto.

"Představoval jsem si, že do utkání promluvím nějakým výrazným způsobem, ale realita předčila všechny mé sny. Byl jsem požehnán. Nedokážu popsat své pocity," radoval se po Super Bowlu dojatý Butler.

VIDEO: Podívejte se na skvělou interception Malcolma Butlera

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud