11. března 2015 • 12:53

Kam se hrabe Crosby: Chamtivec v NFL si vydělá skoro dvě miliardy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trh s volnými agenty v NFL zahájil atraktivním obchodem, z kterého profituje cornerback Darrelle Revis. Chlapík známý tvrdým vyjednáváním a zvláštním talentem vydělávat na svých kontraktech velké peníze, po jedné sezoně opouští úřadující šampiony Super Bowlu New England Patriots. New York Jets, kde v minulosti hrál šest sezon, mu zaplatí za pět let v přepočtu 1,7 miliardy korun.



Chamtivec Revis zase rozbil bank a kvůli tomu opouští nejlepší tým NFL, aby posílil jeden z nejslabších. Patriots nejdřív odmítli uplatnit obci na Revisovy služby, která by je na příští sezonu stála 20 milionů dolarů (asi půl miliardy korun). A hned, jak se v úterý odpoledne amerického času rozjel volný trh, Revis se dohodl s New York Jets, losery posledních dvou sezon, s nimiž během prvních šest leti své kariéry slavil velké úspěchy včetně dvou účastí v konferenčním finále.

Pětiletá smlouva přijde Jets na 70 milionů dolarů (asi 1,7 miliardy korun). 39 milionů (asi miliarda korun) má garantovaných, s bonusy si může nakonec vydělat o něco víc. Za celou kariéru má tak Revis jistých 123 milionů dolarů (asi tři miliardy korun), ale může se dostat až na 154 millionů (3,9 miliardy korun).         

Až smlouva v roce 2019 vyprší, Revis bude mít vyděláno za svých třináct sezon v NFL víc než získá hokejista Sidney Crosby podle svého kontrantu za celou kariéru, pokud potrvá až do roku 2024.

Srovnání platů v dolarech:

Darrelle Revis

Aktuální klub: New York Jets (NFL)
Kolik si vydělal: 85 199 500 dolarů (2007-15)
Kolik si vydělá: 70 000 000 dolarů (2015-19)
Celkový příjem: 148 300 000 dolarů

Sidney Crosby

Aktuální klub: Pittsburgh Penguins (NHL)
Kolik si vydělal: 66 940 244 dolarů (2005-15)
Kolik si vydělá: 78 300 000 dolarů (2015-24)
Celkový příjem: 145 240 244 dolarů

Revis se stal nejlépe placeným cornerbackem historie. V tabulce nejlépe placených hráčů soutěže pro příští sezonu se dostal s šestnácti miliony dolarů (400 milionů korun) na šestnácté místo.

Z Jets odešel před dvěma lety poté, co se jeho agenti nedohodli s klubovým majitelem Woody Johnsonem. Jednu sezonu strávil v Tampě Bay a vloni přešel do New England Patriots, kteří jsou pro Jets hlavním rivalem. V New Yorku proto mnoho fanoušků pálilo dresy s jeho číslem 24. Revis nakonec s Patriots získal Superbowl.

Majitel klubu Woody Johnson se navzdory minulým sporům po tragické loňské sezoně Jets netajil přáním přivést Revise zpět. Dokonce porušil pravidla NFL, když na konci minulého roku na tiskovce otevřeně přiznal, že má o Revise, tehdy hráče pod kontraktem, zájem. Pak se kvůli tomu omluvil Robertu Kraftovi, majiteli Patriots.

Poté, co Patriots odmítli využít opci, však na startu obchodování na volném trhu Jets na nic nečekali.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud