20. července 2015 • 21:55

CZECH BOWL: Black Panthers smetli Bobcats a slaví třetí titul v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prague Black Panthers jsou potřetí za sebou českými šampiony v americkém fotbale. Stejně jako před rokem v ligovém finále Czech Bowl porazili Příbram Bobcats, tentokrát 52:13. Příbram přitom byla jediným celkem, s kterým obhájce titulu v této sezoně v základní části prohrál. Tým, který vznikl v roce 2012 sloučením dvanáctinásobných mistrů Panthers a dvojnásobných šampionů Black Hawks, potvrdil českou nadvládu.



Černí Panteři sice v sezoně podlehli Příbrami 0:51, to však šetřili největší opory. Tentokrát nasadili nejsilnější sestavu v čele s americkým quarterbackem Kylem Newhallem-Caballerem, který vybojoval semifinále v kvalitnější rakouské lize. Příbramští doufali, že budou vyrovnanějším soupeřem než v loňském finále (0:40), ale první půle vyšla favoritovi dokonale. Pražané v obraně soupeři téměř nic nedovolili a sami každou útočnou sérii zakončili bodovým ziskem.

Prague black panthers obhájili titul
Video se připravuje ...

Na úvod si sice museli vystačit jen s třemi body za přesný kop, ale postupně přidali touchdowny Martin Šindler, Pavel Hruzík, Jakub Woleský a Jan Dundáček, kteří dostali ideální pasy od Newhalla-Caballera.

V poločase už vedli 31:0, a tak si do druhé půle mohli dovolit poslat hráče širšího kádru. Příbram toho využila alespoň ke snížení a Daniel Vitiš předvedl efektní běh na 60 yardů zakončený touchdownem. Jenže vzápětí svůj druhý touchdown přidal Woleský a bylo definitivně rozhodnuto. Další doběhy přidali Jan Sýkora a Tomáš Pátek, za Příbram už jen tři minuty před koncem snížil znovu Vitiš.

Na utkání dorazilo 4526 diváků, což je nový rekord na americkém fotbale v ČR. Duel nabídl i poločasovou show za účasti stovky cheerleaders.

Finále české ligy amerického fotbalu:

Prague Black Panthers - Příbram Bobcats 52:13 (13:0, 18:0, 14:7, 7:6)

Radost hráčů Panthers ze třetího titulu v řadě byla obrovská
Radost hráčů Panthers ze třetího titulu v řadě byla obrovská

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud