12. srpna 2015 • 19:55

Absurdita v NFL! Pro pár dolarů zlomil v šatně spoluhráči čelist

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna rána do čelisti možná zničila dvě kariéry. Geno Smith, quarteback týmu NFL New York Jets, dostal pěstí po hádce v šatně od svého spoluhráče IK Enemkpaliho. Postižený má dvakrát zlomenou čelist, agresor byl propuštěn. Paradoxem je, že rvačku způsobila hádka o pouhých 600 dolarů.



Quarterback Caroliny Cam Newton přišel na tiskovku v tričku, které upomínalo na slavný zápas Muhammada Aliho s Georgem Foremanem „Rumble in the Jungle“. Byl to jeho způsob reakce na mediální humbuk poté, co se Newton na tréninku svého týmu popral s cornerbackem Joshem Normanem.

Zkázu v šatně týmu New York Jets však už nezachrání žádný humor. Linebacker IK Enemkpali dal pěstí elitnímu quarterbackovi týmu Geno Smithovi, který je sice v New Yorku po dvou nepřesvědčivých úvodních sezonách v NFL pod velkým tlakem, ovšem Jets zatím lepšího quarterbacka nemají.

„S fotbalem to nemělo nic společného. Šlo o klukovinu, něco, co by možná řešili šesťáci,“ zlobí se trenér Jets Todd Bowles. „Je to něco, co nemůžete tolerovat. Přijít k někomu a udeřit ho do tváře, to se prostě nedělá.“

Příběh vášně se začal odvíjet začátkem července. Enemkpali pozval Smithe na svůj prázdninový kemp pro mládež a zaplatil mu letenku v ceně 600 dolarů. Smithe ovšem poté zasáhla smrt kamaráda, který zahynul při nehodě v jeho domovském Miami, na kemp tak nakonec nedorazil. Zaplacených 600 dolarů zůstalo ve vzduchu a kvůli nim v úterý v šatně Jets přilétla osudná rána pěstí.

Pro oba hráče má situace závažné důsledky. Enemkpali byl propuštěn, Smithe čeká operace a ze hry bude podle prvních odhadů 6 – 10 týdnů. To znamená, že týmu nebude k dispozici na začátek sezony, která startuje v polovině září.

Přišel tak o místo prvního quarterbacka a není jisté, že ještě někdy podobnou šanci dostane. Smith totiž v posledních dvou sezonách patřil k nejhorším hráčům na své pozici v lize.

„Tohle není zápas UFC. Jsme fotbalisti, ne boxeři,“ uvedl guard Willie Colon. „Je to šokující, devastující,“ povzdechl si hvězdný cornerback Darrelle Revis.

Místo Smithe teď stojí na pozici prvního quarterbacka Jets veterán Ryan Fiztpatrick, pro něhož je to velká šance vrátit se do hry.

„Poté, co mě vytrejdovali z Houstonu, jsem nevěděl, jestli se někdy ocitnu v základní sestavě. Chápu, že šancí přichází málo, a že můj čas v této lize je omezen podle toho, jak tyto šance využiju,“ řekl Fiztpatrick.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud