6. června 2016 • 20:25

Průšvihář, co vyhrál Super Bowl: Postřelili ho, do nemocnice jel limuzínou

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká klika! Letošní vítěz slavného Super Bowlu s Denverem Broncos cornerback Aqib Talib byl z neděle na pondělí v ranních hodinách postřelen. K incidentu došlo v jeho rodném Dallasu v nočním klubu V-Live. Třicetiletý hráč NFL měl však velké štěstí, když kulka letící do levé nohy slavného hráče ho pouze „lízla“ a nezpůsobila vážnější zranění, jež by ohrožovalo dál jeho profesionální kariéru.



Jeden z nejlépe placených hráčů Denveru byl poté ihned odvezen svojí luxusní limuzínou do místní nemocnice, kde mu ránu zašili. V nejbližších dnech by měl být Talib propuštěn. Podle novináře ESPN.com Jeffa Legwolda by zranění nemělo nikterak narušit přípravu zkušeného hráče na novou sezonu, jelikož nebyla trefena žádná tepna, sval či úpon.

Talib kvůli zranění ale určitě vynechá pondělní návštěvu v Bílém domě, kterou každoročně pro vítěze Super Bowlu pořádá americký prezident Barack Obama. Jeden z nejlepších hráčů Broncos si na akci nechal ušít speciální oblek v hodnotě více než půl milionu korun. Ten však bude moci využít při jiné příležitosti.

Celý incident, při kterém byli postřeleni další dva lidé, navíc rozhodně neudělal radost vedení týmu z Denveru. Zvláště ne přísnému prezidentovi a zároveň generálnímu manažerovi Broncos Johnu Elwayovi, který už v minulosti Taliba za jeho problémy mimo fotbalové hřiště několikrát veřejně kritizoval.

Talib měl i problémy se zákonem

Bývalý hráč Tampy Bay Buccaneers měl totiž už několikrát problémy se zákonem. V roce 2010 se popral s taxikářem a chytila ho přitom místní police. Talib za incident tenkrát dostal velmi mastnou pokutu a NFL jej suspendovala na první utkání následující sezony. O rok později byl dokonce obviněn, že v nočních hodinách střílel na přítele své sestry.

Bude zajímavé sledovat, jestli bývalému slavnému queterbackovi na postu generálního manažera Denveru dojde trpělivost a pokusí se horkokrevného hráče vyměnit.

Každopádně vedení NFL je na incidenty, ve kterých dojde k použití střelných zbraní, extrémně háklivé. Za zmínku stojí až trochu komická událost ze sezony 2008, kdy hvězdný wide receiver New Yorku Giants Plaxico Burress si v kapse pohrával s pistolí, až se sám střelil do stehna a vynechal tak zbytek ročníku i play off, ve kterém newyorský celek sahal po Super Bowlu.

Liga tehdy neměla slitování a Burresse navíc potrestala vysokou finanční pokutou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud