Matěj Hejda
20. července 2016 • 14:41

Czech Bowl nabídne bitvu pražských rivalů. Hegemon vyzve neporažené Lions

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažijte vrchol sezony České ligy amerického fotbalu! Letošní Czech Bowl by měl podle všeho nabídnout nejvyrovnanější finálovou bitvu posledních ročníků. Střetnou se v ní letos neporažení Prague Lions proti suverénům posledních sezon Prague Black Panthers. České derby startuje v sobotu od 19:00 na žižkovském stadionu.



Asi si dobře vzpomínáte na poslední tři finálové bitvy. Tedy bitvy… K upřesnění, poslední tři Czech Bowly byly vždy v jasné dominanci Black Panthers. Ti v Čechách v posledních letech jen těžko hledali konkurenci. Letos vše nasvědčuje, že se jim ve finále konečně postaví tým, který by jim měl být přinejmenším rovnocenným soupeřem.

Prague Lions se do Czech Bowlu podívají po třech letech. Jejich poslední vzpomínka je stará tři roky, ale moc radosti hráčům ani celému realizačnímu týmu nepřinesla. Nejstarší klub amerického fotbalu v Čechách ve finále nestačil na svého městského rivala a padl jednoznačně 9:48. Teď však přichází čas na odvetu. Lions mají za sebou historickou sezonu. Z deseti utkání v ročníku ani jednou neprohráli a sami cítí, že po deseti letech přichází jejich čas na oslavy.

23. Czech Bowl proběhne na Viktorii Žižkov
Video se připravuje ...

„Byla to pro nás neskutečná sezona. Projít celým ročníkem bez prohry je pro nás velký úspěch, na který jsme právem hrdi. Speciálně po loňské sezoně, jež se nevyvíjela, jak bychom si přáli. Finále pro nás bude obrovská výzva, jelikož se nám postaví ztělesnění dominance posledních sezon v Čechách,“ řekl na tiskové konferenci americký hlavní trenér Lions Kyle Duncan.

O letošní síle Lions jsou si dobře vědomí i Panthers. Ti v této sezoně mají za sebou těžkou sezonou zkomplikovanou mnoha zraněními na klíčových postech. Hegemonovi české scény amerického fotbalu posledních let se nepodařilo zkombinovat účinkování v české a zároveň v rakouské lize, kde skončili poslední. I v české lize dokonce nezvykle čtyřikrát prohráli, z toho dvakrát právě s Lions, i když nastupovali bez zahraničních opor. Ve finále už by měli hrát v nejsilnější sestavě, a tak mají Lions co vracet.

„Soupeři mají letos opravdu dobře poskládaný tým. My s nimi obě utkání prohráli. Zvláště to první ale bylo hodně vyrovnané. Základní část už je za námi. Vrací se nám zpět hodně zraněných hráčů, a tak si i přes komplikovanou sezonu v sobotu věříme,“ zůstává optimistický před finále opora Panthers quarterback či je libo wide receiver Jan Dundáček.

V posledních sezonách se vždy finále hrávalo na fotbalovém stadionu Slavie v Edenu, letos se však kvůli zápasům pražské Slavie v Evropské lize přesune na hřiště Viktorie Žižkov. "Doufám, že se nám povede napodobit loňskou návštěvu 4500 fandů. Na Žižkově by mohla být divočejší atmosféra. Na druhou stranu zázemí se s tím v Edenu samozřejmě srovnat nedá," přiznal předseda České asociace amerického fotbalu Filip Hobza

Samotné utkání vypukne v sobotu v 19:00, už ale od 14 hodin ale bude v parku před stadionem připravena pro fanoušky fanzóna, v níž si budou moci vyzkoušet jednotlivé dovednosti z amerického fotbalu. Vstupenky si mohou diváci pořídit v předprodeji přes síť Ticketportal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud