19. září 2016 • 11:53

NFL je zpět v LA: Zpívali Red Hot Chilli Peppers, díval se LeBron

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to comeback jako z hollywoodského filmu. V noci na dnešek hrál v Los Angeles domácí tým Rams poprvé od roku 1979 a před 91 000 diváky z toho bylo vítězství 9:3 nad favorizovanými Seattle Seahawks. Na stadionu Memorial Coliseum přihlížely celebrity a show začala koncertem kapely Red Hot Chilli Peppers.



Frontman Anthony Kiedis si na sebe navlékl dres Jareda Goffa, jedničky letošního draftu, a naladil po americkém fotbalu vyhladovělé publikum. Do Los Angeles se nočním zápasem proti Seattlu vrátil tým Rams, který od roku 1995 do loňské sezony působil v St. Louis. Dalších patnáct let předtím ale tehdejší Los Angeles Rams hrávali na stadionu v Anaheimu. Do města filmových snů se tak NFL vrátila poprvé od roku 1979, po dlouhých 37 letech.

A byla to událost! Americkou hymnu před zápasem zazpíval zpěvak CeeLo Green. Komik James Corden pověsil na Twitter fotku, jak se před vyhlašováním cen Emmy napasoval do kostýmu roztleskávaček Rams. V hledišti byli basketbalové hvězdy LeBron James a Magic Johnson a také hokejisté Los Angeles Kings nebo legendární skokan do vody Greg Louganis.

Jelikož nový stadion bude pro Rams hotový až v roce 2019, tým se musel spokojit se stařičkým chrámem Memorial Coliseum, dějištěm olympijských her 1984. Poptávka po lístcích byla tak veliká, že byla kapacita 80 000 diváků ještě o 11 000 rozšířena.

„Fanoušci byli opravdu, opravdu cool,“ smál se quarterback Rams Case Keenum. „Když jsem vybíhal z tunelu, díval jsem se kolem, abych si ten moment uchoval v paměti. Asi si udělám nějaké poznámky, protože tohle si chci pamatovat navždy.“

Rams vstupovali do zápasu po drsné prohře 28:0, kterou utrpěli v prvním kole v San Francisku. V sobotu večer měli hráči schůzku, kde se snažili namotivovat na úvodní domácí zápas. V něm je čekali Seattle Seahawks, šampioni Super Bowlu z roku 2014 a dlouhodobě jeden z nejlepších týmů NFL.

Tentokrát ale uspěli Rams. V zápase, v němž dominovaly obrany, zvítězili 9:3. V poslední minutě zápas rozhodla akce linebackera Rams Aleka Ogletreeho, který vyrazil balon running backovi soupeře Christine Michaleovi.

Rams tak upravili svou bilanci na jedno vítězství a jednu porážku. K vítězství jim stačily tři fieldgoaly. Na touchdown v nové sezoně stále čekají.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud