24. října 2016 • 11:20

To není možné, křičel komentátor. NFL zažila plichtu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze souboje dvou předních týmů NFL amerického fotbalu se vyklubal ošklivý zápas, ale přece se na něj bude vzpomínat. V zápase mezi Arizonou Cardinals a Seattle Seahawks nepadl jediný touchdown, ale zápas po neuvěřitelných chybách obou kickerů vyústil málo vídanou remízou, navíc nejnižším historickým skóre v prodloužení. Konečný výsledek byl 6:6.



NFL zůstává jedinou americkou profesionální ligou, kde může zápas skončit remízou. Často se to nestává, ale v noci na úterý k ní dospěl nehezký zápas s infarktovým koncem.

Arizona i Seattle jsou mocnými týmy ligy s ambicemi na Super Bowl, tentokrát se jim ale v ofenzivě vůbec nedařilo. V základní době skončil zápas 3:3, každý tým se zmohl jen na jediný field goal za tři body.

Patnáctiminutové prodloužení by mohl rozhodnout jediný touchdown, Cardinals se ale při prvním útoku zmohli jen na další field goal. Seahawks vyrovnali, bylo to 6:6 a v té chvíli by jakákoli další změna skóre znamenala konec zápasu.

Tři minuty a 18 sekund před koncem měl svou zlatou šanci kicker Arizony Chandler Catanzaro, ze čtyřiadvaceti yardů však trefil tyčku. „Je profesionál. Tohle není střední škola. Bere za to peníze,“ zlobil se kouč Arizony Bruce Arians.

Zápas tak dostal do moci Seattle a deset sekund před koncem za něj dalším field goalem mohl rozhodnout kicker Stephen Hauschka. Pravačkou mířil na levou tyč, ale z osmadvaceti yardů míč stočil mimo tyče.

„Nedal! To není možné! To se prostě nemohlo stát!“ křičel nevěřícně komentátor televizní stanice NBC, která si zápas vybrala do své sledované show Monday Night Football.

„Je to, jak to je. Není to porážka,“ řekl smířeně linebacker Seattlu Bobby Wagner.

Dříve zápas v prodloužení rozhodoval jakýkoli bodový zisk, což výrazně zvýhodňovalo tým, který vyhrál los. NFL proto v roce 2012 změnila pravidla do současného stavu. Zápas mezi Arizonou a Seattlem je od té doby čtvrtým mačem, který skončil remízou.

Na sestřih z utkání se můžete podívat ZDE.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud