22. listopadu 2016 • 10:19

NFL za českými humny? Ve hře je Berlín, vedení musí ukáznit fanoušky

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci amerického fotbalu už by v budoucnu nemuseli vážit cestu až do Londýna, aby na vlastní oči viděli zápas NFL. Vedení ligy uvažuje o další expanzi mimo území USA a Mexika a ve vizích pro příštích deset let uvádí mimo jiné Kanadu a Německo. „Měli bychom hrát v Berlíně,“ říká navážno šéf mezinárodních zápasů Mark Waller.



Každý rok, když se NFL hraje mimo území Spojených států, přichází stále stejné téma: budoucnost rozšíření soutěže po celém světě. Ambice vytvořit v Londýně stabilní tým NFL je na stole již delší dobu, bližší realitě se však zdá být hraní jednotlivých utkání po světě.

Nejinak tomu bylo i na začátku týdne, kdy se v Mexico City utkaly Houston a Oakland. Před jedenácti lety bylo Mexiko prvním hostitelem duelu NFL mimo Spojené státy; nyní se pravidelně hraje v Londýně a mluví se o Číně, Kanadě nebo Německu.

„Věřím, že velkou výhodou NFL je rozpis zápasů, který nám dává šanci hrát na různých místech,“ šéf mezinárodních zápasů Mark Waller na konto toho, že týmy hrají pouze jednou týdně a mají tedy prostor i pro daleké přesuny.

„Rád bych přemýšlel o tom, abychom hráli i v jiných městech v Mexiku. Myslím si, že bychom měli hrát v Kanadě, stejně jako bychom měli hrát v Německu. Myslím si, že během příštích deseti let uvidíte, že NFL je skutečně součástí globální sportovní komunity,“ řekl.

Dvakrát jsem měl laser v očích, stěžoval si Osweiler


Nápadům nahrává úspěch NFL v Londýně, kde se letos na podzim hraje třikrát (dvakrát ve Wembley a jednou na Twickenhamu) a zápasy jsou vyprodané. „Líbí se mi tahle strategie, ale je omezená. Rád bych během deseti let viděl zápasy v Mexico City, ve Vancouveru nebo v Berlíně,“ upřesnil Waller.

Větší expanzi nahrává fakt, že kapacita Londýna není nafukovací a tři zápasy jsou nejspíš stropem. V Mexiku je prostředí pro NFL příhodnější, odpadá velký časový posun, zato však vstupuje do hry vysoká nadmořská výška (výrazně vyšší než v Denveru, nejvýše položeném městě NFL v USA) a navíc se v pondělí vyskytly potíže s fanoušky.

Při některých akcích svítil někdo z hlediště zeleným laserem přímo do helmy a do obličeje Brocku Osweilerovi z Houstonu. Klíčový muž poraženého týmu (Oakland vyhrál 27:20) uvedl, že příčinou výsledku laserový paprsek nebyl, ale nechápal, jak se něco takového mohlo dít.

„Bylo to velmi obtěžující. Dvakrát jsem měl laser přímo v očích, toho si rozhodně všimnete. Není to důvod prohry, ale pokud vám někdo svítí laserem do obličeje, ovlivní to, jak hrajete,“ postěžoval si Osweiler.

Bezpečnostní experti NFL momentálně vyhodnocují, co přesně se v Mexiku stalo. Je pravděpodobné, že výsledek šetření ovlivní, kdy a za jakých podmínek se soutěž do země bude smět vrátit.

Velká show doprovázela zápas NFL v Mexico City
Velká show doprovázela zápas NFL v Mexico City

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud