24. července 2017 • 08:56

Czech Bowl se řítí na Žižkov: Ostrava chce překvapit Black Panthers

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žižkov dnes zaplaví v Česku stále rostoucí komunita amerického fotbalu, aby na hřiště Viktorie oslavila Czech Bowl (výkop 19.00, přímý přenos ČT Sport). Domácí superklub Prague Black Panthers už vládne pět let a tentokrát se mu postaví soupeř s pohádkovým příběhem za zády. Ostrava Steelers byli vloni nejhorším mužstvem ligy, letos se ovšem po dvaceti letech od svého jediného triumfu vrátili do titulového zápasu.



Na první pohled neotřesitelná pozice Prague Black Panthers v české lize amerického fotbalu projde další zkouškou. Před rokem je v derby Lions dohnali do kritické poslední sekundy, v němž soupeři jen mylné rozhodnutí sudích vzalo vítězství. Dnes stojí v Czech Bowlu proti nim sílící tým Ostravy.

„Ostrava je po dvaceti letech ve finále. Je to jediný tým mimo Prahu, který dokázal ligu vyhrát. Pevně věříme, že to bude velká bitva,“ říká předseda asociace ČAAF Filip Hobza

Může být. Už v základní části Steelers favorizované Black Panthers dvakrát zle potrápili, venku prohráli o jediný touchdown, doma dokonce uhráli remízu 13:13, přičemž o vítězství přišli jenom kvůli zblokovanému pokusu o extra point v samém závěru zápasu.

„Určitě tam šance je, v základní části jsme s nimi dokázali remizovat. Byla tam i šance vyhrát. Bohužel nám to nevyšlo, zablokovali nám kop. Na tom jsme hodně pracovali. Reálná šance je porazit tam určitě je, jako tým se neskutečně těšíme,“ hlási running back Dominik Dvorský, který v základní části táhl útok Steelers jedenácti touchdowny po zemi a dalším po kick returnu.

V semifinále proti Lions pak Dvorský předvedl další dva touchdowny, pro jeden z nich si doběhl spektakulárním během přes 68 yardů. A Ostrava je ve finále, poprvé od roku 1997. Vzpomínky na minulou sezonu s jedinou výhrou a devíti porážkami jsou pryč.

„Věděli jsme, že kluci budou potřebovat změnit způsob myšlení z minulé sezony. Chtěli jsme být kandidáti na play off. V základní části byli druzí a ne nemůžeme se dočkat pondělí,“ říká Garrett Griffith, trenér a zároveň safety Steelers. „Historie ukazuje, že Black Panthers jsou velmi dominantním týmem. Musíme podat co nejlepší výkon v útoku a v obraně. Doufám, že budeme mít šanci je potrápit.“

Favority však zůstávají pražané, kterým jen remíza se Steelers kazí zatím perfektní sezonu.

„Cílem bylo vyhrát základní část, což se podařilo. Už teď považujeme sezonu za úspěšnou. Absolutně nejlepší fotbal chceme hrát v Czech Bowlu,“ ujišťuje Jesse Thompson, hlavní kouč Black Panthers.

K dispozici má tým, který na rozdíl od minulých sezon nemusel tříštit síly v rakouské lize. A také reprezentačního quarterbacka Jana Dundáčka.

„Liga je zábavnější. Měli jsme míň zápasů a mohli jsme se soustředit na míň zajíců. Hrát dvě soutěže najednou není optimální z trenérského ani hráčského hlediska. Doteď jsme to zvládali dobře, teď přichází největší výzva,“ ví Dundáček.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud