24. července 2017 • 21:45

Demolice! Panthers ovládli Czech Bowl, vyhráli 28:0 a slaví popáté v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prague Black Panthers jsou popáté za sebou českými mistry v americkém fotbale. Ve 24. Czech Bowlu na žižkovském stadionu porazili Ostravu Steelers 28:0. Ostravě tak nevyšel návrat do finále po dlouhých 20 letech a na druhý titul si musí počkat.



"Pro nás je to i tak obrovská zkušenost. Neměli jsme co ztratit. Po minulé sezoně, kdy jsme měli jednu výhru a devět porážek, jsme se dostali do finále, což je pro nás absolutní sen a nasbírané zkušenosti," řekl linebacker Ocelářů Adam Synáček. "Je vidět, že máme na čem stavět. Naši američtí kluci s námi budou příští rok. Musíme najít rozdílového hráče, to je quarterback, který dneska chyběl. Panteři ho měli v Honzovi Dundáčkovi," dodal.

Vítězný quarterback Dundáček: Ostravě uškodil déšť
Video se připravuje ...

Poměrně silný déšť na žižkovském stadionu přinesl štěstí Černým panterům, kteří od začátku potvrzovali roli favorita. Jejich rozehrávač Jan Dundáček ukázal, proč patří k nejlepším českým hráčům a rozdával skvělé přihrávky, kterými nacházel zejména Jana Tesaře.

Ten už v první čtvrtině zachytil Dundáčkovu přihrávku přes polovinu hřiště a vybojoval tak ideální pozici, kterou v touchdown proměnil Pavel Klemš. V úvodu druhé půle ho obrana Ocelářů opět neuhlídala a Tesař tentokrát sám skóroval po pasu na 20 yardů. A krátce na to se situace opakovala, Dundáček pasem na 30 yardů našel Tesaře i potřetí a znovu na touchdown.

Bouře na hřišti! Takhle Prague Black Panthers slavili triumf v Czech Bowlu
Video se připravuje ...

"Bylo to moje první finále, ve kterém jsem hrál. Minulý rok jsem stál jenom na lajně. Ale letos to vyšlo. Říkal jsem si, třeba se mi povede chytnout míč či dva. A byly z toho dva touchdowny, takže dobrý," usmíval se Tesař.

"Honza Dundáček to házel hodně dobře. U prvního jsem měl trochu štěstí, tam šli proti mně obránci, chyběly centimetry, tečovali by to a třeba bych to nechytil. Ale měl jsem trochu štěstí. Ten první touchdown je vždycky důležitý a Ostravu to rozhodilo," dodal Tesař.

Ostravě příliš nefungovala obrana na hru vzduchem, navíc se sama trápila v útoku. Nedařilo se jí využívat běhovou hru přes svou hvězdu Dominika Dvorského, na kterého byli Panteři velmi dobře připraveni. A tak se za celý zápas ke skórování přiblížili jen v první čtvrtině kopem, který se jim však vůbec nepovedl.

Czech Bowl: Vyhecovaná atmosféra finále amerického fotbalu
Video se připravuje ...

V sezoně dokázala Ostrava ve druhé půli dvakrát zápas s Pantery zdramatizovat a jednou z toho byla i remíza. Tentokrát však favorit drama nedovolil a v klidu si hlídal další titul. Dundáček po dvou touchdownových pasech ještě sám skóroval během, když prokličkoval 20 yardy hřiště.

"Byla to hlavně týmová výhra. V útoku se nám povedlo zahrát perfektně. Honza Tesař to skvěle chytal. Obrana zas udržela nulu. Samozřejmě relativně spokojený jsem i se svým výkonem. Ale hlavní je, že jsme dnes jako tým hráli nejlépe z celé sezony. Kouč nás na ně skvěle připravil," hodnotil Dundáček. "Kluci z Ostravy mají nevýhodu, že mají hrající trenéry, kteří to musí koučovat ze hřiště, což je hrozně těžké. Ale i tak s nimi odvedli skvělou práci," ocenil i soupeře.

Black Panthers mají pátý český titul v americkém fotbale za sebou
Black Panthers mají pátý český titul v americkém fotbale za sebou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud