30. srpna 2017 • 09:20

Podpis za miliardu: Stafford je nejlépe placeným hráčem NFL

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to smlouva, z které přechází zrak. Quarterback Matthew Stafford podepsal s Detroit Lions mamutí kontrakt na 135 milionů dolarů (necelé tři miliardy korun) na dalších pět let. I díky podpisovému bonusu v hodnotě 50 milionů dolarů (asi 1,1 miliardy korun) je z něj aktuálně nejlépe placený hráč NFL.



Nevyhrál ještě jediný zápas v play off, Detroit ale ze svého nejdůležitějšího hráče přesto udělal nejbohatšího hráče ligy.

„Bylo důležité se dohodnout (před začátkem sezony). Chtěl jsem tu věc ukončit,“ prohlásil Stafford.

Základní sezona NFL začíná už příští týden a Detroit má svého quarterbacka pojištěného na dalších pět let. Staffordova smlouva obsahuje podpisový bonus 50 milionů dolarů, s milionovým platem si tak v sezoně vydělá celkem 51 milionu dolarů. Kontrakt obsahuje také 92 milionů v garantovaných penězích, zbytek si může Stafford vydělat na bonusech.

„Snažili jsme se dosáhnout férové dohody pro obě strany. Udělali jsme nějaký návrh, oni udělali nějaký návrh. A jsme tam, kde jsme dnes,“ líčil generální manažer Detroitu Bob Quinn pro ESPN vyjednávání s hráčovými manažery.

Staffordův kontrakt překonal nedávnou smlouvu quarterbacka Dereka Carra, který podepsal s Oakland Raiders na pět let za 125 milionů dolarů.

Stafford se díky podpisovému bonusu dostal výrazně do čela letošního platového žebříčku napříč profesionálními ligami. V NBA bere nejvíc Steph Curry z Golden State (34,7 milionu dolarů), v baseballové MLB Clayton Kershaw z Los Angeles Dodgers (35,6 milionu dolarů), v NHL vládnou hvězdy Chicaga Patrick Kane a Jonathan Toews (oba 13,8 milionu dolarů).

Stafford se díky nové smlouvě také dostal na druhé místo v celkovém výdělku v lize. V NFL už si přišel na 202 778 969 dolarů a v žebříčku je před ním jen Eli Manning, quarterback New York Giants, s 205 780 004 dolarů.

Blízká budoucnost může v NFL přinést další velké kontrakty. Současné smlouvy totiž končí dalším hvězdným quaterbackům Mattu Ryanovi (Atlanta), Drew Breesovi (New Orleans) a Aaronu Rodgersovi (Green Bay).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud