4. září 2017 • 09:20

Opravdová hvězda! Eso NFL vybralo pro oběti hurikánu skoro 400 milionů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do začátku sezony NFL amerického fotbalu zbývá jen pár dní, ale J.J. Watt, hvězdný defenzivní end týmu Houston Texans, strávil poslední týden jinak než jenom tréninkem. Po útoku hurikánu Harvey zorganizoval charitativní sbírku, v níž vybral 18 milionů dolarů (cca 393 milionů korun). V neděli pak sám pomáhal rozdělovat první část pomoci.



Je to příběh, který zřejmě jednou zfilmuje Hollywood. Nejdřív přišla velká rána. Koncem srpna se nad Texasem prohnal hurikán Harvey, který stál život 49 lidí, zničil milion aut a způsobil škody v odhadované výši 160 miliard dolarů. Části města zaplavila voda.

Watt zahájil svou charitativní misi před týdnem, když si dal za cíl získat prostřednictvím crowdfundingu na stránce YouCaring.com 200 000 dolarů, přičemž sám věnoval polovinu. Reakce lidí byla obrovská a stránka brzy zkolabovala. Opravdová hvězda! Eso NFL vybralo pro oběti hurikánu 18 milionů dolarů

Finanční pomoc amerického fotbalisty pomohla postiženým, které zasáhl hurikán Harvey
Finanční pomoc amerického fotbalisty pomohla postiženým, které zasáhl hurikán Harvey

Stál ve víc než třicetistupňovém vedru v tričku, šortkách a čepici se svými inciálami JJ a pomáhal lidem nakládat stovky krabic s vybavením, vodou, jídlem či oblečením.

„Začínal jsem s tím, vyberu 200 000 dolarů a dnes se blížíme k dvaceti. Nemůžu dost poděkovat lidem celého světa, lidem Ameriky lidem Texasu. Je neuvěřitelné vidět, kolika lidem jsme dnes mohli pomoct. Vidět, jak jsou vděční, že jim všichni chtějí pomáhat,“ řekl Watt ke stovce středoškolských studentů, kteří mu pomáhali.

Přispěli i jiní slavní, například rapper Drake

K jeho kampani se připojilo 166 000 lidí, kteří většinou věnovali méně než 100 dolarů. Pomohly ale i větší příspěvky. Herečka a moderátorka Ellen DeGeneresová, majitelka týmu NFL Tennessee Titans Amy Adams Strunková a Walmart věnovaly milion dolarů. Rapper Drake věnoval 200 000 dolarů a Chris Paul, hvězda NBA, přidal 50 000 dolarů.

„Tohle je fáze jedna. Fáze dvě je rozhodnout, co se stane se všemi těmi penězi. Zatím jsme neutratili jediný dolar. Všech dosavadních deset náklaďáků byly dary. Zatím jsme neutratili jediný cent,“ říká Watt, kterému už v neděli začíná sezona prvním zápasem Texans proti Jacksonville Jagurars.Watt už vybral přes 18 milionů dolarů a zdá se, že získá ještě víc peněz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud