17. září 2015 • 19:32

Baseballové finále: Kotlářka chce titul pro Prahu, Draci jsou proti

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude bitva! Finále baseballové extraligy čekají rozhodující duely a pak bude jasno, kdo se stane mistrem. Pražskou Kotlářku poženou za prvním triumfem draví pálkaři, Draci Brno spoléhají na zkušenost a chtějí dvacátý titul. Stav série je 1:1 na zápasy, hraje se na tři vítězná utkání. První víkendový zápas začne v sobotu v 11:30, druhý poté ve stejný den v 15:00. Případný rozhodující duel je v plánu na neděli hodinu po poledni v Brně.



Úvodní dva duely byly k vidění v Brně, série se proto v sobotu přesouvá do hlavního města. Pokud bude stav série 2:2, týmy se přesunou na rozhodující pátý zápas do Brna. „To však nechceme dopustit. Titul chceme mít konečně v Praze. Je to až neuvěřitelné, že se to ještě nepovedlo,“ burcuje Daniel Vavruša z Kotlářky.

Od vzniku samostatné České republiky nevybojoval doposud žádný pražský tým titul v domácí extralize. Devatenáctkrát se to povedlo Drakům Brno a jednou Technice Brno. „My to ale tak neprožíváme. Pro klub to bude sice milník, my chceme hlavně vyhrát,“ tvrdí Pavel Budský z týmu Draků Brno směrem k vyhlídkám na dvacátý titul brněnského klubu

Ve finále se sejde mnoho českých reprezentantů. Kotlářka Praha sází hlavně na mladší hráče se zahraničními zkušenostmi. Daniel Vavruša z New York Yankees, Jakub Sládek z Philadelphia Phillies - to jsou trumfy celku z hlavního města. Nedávno se Kotlářce vrátil z USA také skvěle hrající Petr Síla.

„Jenže naše soupiska je zkušenější. Většina z nás už má několikátý titul, víme, co obnáší dotáhnout sérii do vítězného konce. Nemáme tolik hráčů, kteří si zkusili zahraniční ligu, ale zkušenosti nakonec rozhodnou pro nás,“ věří legenda českého baseballu Pavel Budský.

Právě Budský se stal historicky prvním Čechem, který podepsal profesionální smlouvu s týmem Major League Baseball, nejslavnější sportovní ligy světa.

Pro Kotlářku zase může hrát jiný aspekt – menší hřiště. Rozměry jsou tu jiné, hřiště je daleko kratší než například u Draků Brno.

„V tom bychom měli mít výhodu, protože máme více pálkařů, kteří dokážou odpálit homerun. Ale nelze stavět taktiku na homerunech. Když po něm pálkař cíleně jde, většinou se nepovede. Hlavně dobře pálit a tím ničit soupeře,“ přeje si Daniel Vavruša z Kotlářky Praha.

Podle Budského se bude v Praze hrát odlišnější typ baseballu. „Vyhraje ten, kdo dá více homerunů. V Brně se bojuje o každou metu a na Kotlářce na to, kdo odpálí dál. My však máme skvělé nadhazovače.“

Právě Petr Minařík a Martin Schneider v této činnosti dominují. Na druhé straně zase Jakub Sládek z Kotlářky má v této sezoně nejvíce homerunů.

„Úroveň české ligy je opravdu vysoká. Určitě děláme více chyb než v Americe, tedy hlavně v poli. Ale ve výsledku by tohle finále bylo atraktivní i pro náročnějšího diváka z USA,“ láká fanoušky na vrchol české extraligy Vavruša.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud