20. září 2015 • 22:35

Kotlářka přepsala historii a slaví baseballový titul. Vláda Draků končí

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kotlářka Praha slaví historicky první titul! Ve finále basebalové extraligy porazila Draky Brno 3:2 na zápasy. V posledním duelu kraloval „žolík“ Novák a Kotlářka vyhrála duel 3:1.



Vláda brněnských týmů je u konce! Doposud se v samostatné české baseballové extralize radovali z celkového prvenství Draci Brno (19 titulů) a Technika Brno (3 tituly). Teď je to jinak a poprvé v historii slaví pražská Kotlářka.

Ve finálové sérii porazila Draky Brno 3:2. Poslední zápas se hrál na brněnském hřišti a skončil 3:1. Rozhodující byla druhá směna, kdy Pražané vybojovali tři body. V poslední směně už jen snížil Pavel Budský.

O vítězství Kotlářky rozhodli nadhazovači, v sobotu se dařilo Marku Minaříkovi, v neděli na nadhazovačském kopci vládl Jan Novák. „Nebyli jsme schopní se přes něj prosadit. Hrál fantasticky. Celou dobu byl v Americe, v podstatě jsme ho neviděli,“ říkal Pavel Budský z Draků Brno.

Ani pražský nadhazovač Novák nečekal, že odháže celé utkání. Byl takovým „žolíkem“. „Celý zápas jsem nikdy neodházel, byla to premiéra. A můj životní výkon a pocit. Vůbec jsem to nečekal. S trenérem jsme byli domluvení, že bych mohl nastoupit na poslední zápas,“ dodal Novák.

V celé sérii se tak dařilo více obraně a nadhazovačům než pálkařům. V posledním utkání se Draci dostali pouze k pěti odpalům a jediný bod uhráli až v poslední deváté směně.

Ve druhé směně se podařil dvoubodový homerun Mitcheilu Nilssonovi z Kotlářky Praha. „To byl v podstatě vítězný odpal. Nezbývá než Kotlářce pogratulovat, hráli skvěle. Nevzdali to, i když v sobotu jsme je v úvodním zápase přehráli,“ prohlásil Budský z Draků Brno. „Myslel jsem, že rozhodnou naše zkušenosti, ale oni jsou mladí kluci a talentovaní.“

Kotlářka Praha tak uťala vládu brněnských týmů. Celkem jedenáctkrát byly pražské celky ve finále domácí baseballové extraligy, titul však vybojovala až v letošní sezoně Kotlářka.

„Je to pocit velkého zadostiučinění. Konečně to vyšlo. Je to neuvěřitelné. Doufám, že to není poslední titul pro Prahu. Naše generace, která je v Kotlářce, je opravdu silná. Titulů můžeme získat opravdu hodně,“ varuje soupeře Daniel Vavruša, ještě nedávno hráč slavných New York Yankees. 

Počet titulů v České baseballové extralize

19      Draci Brno (1995-2010, 2012-2014)
3        Technika Brno (1993-1994, 2011)
1        Kotlářka Praha (2015)

Jedenáctkrát byl pražský tým ve finále české baseballové extraligy (Kovo Praha, Tegola Praha, Sokol Krč, Krč Altron, Eagles Praha). Z vítězství se radovala až letos Kotlářka Praha. 

Finálová série 2015 ve výsledcích
1. Draci Brno-Kotlářka Praha 5:8
2. Draci Brno-Kotlářka Praha 8:3
3. Kotlářka Praha-Draci Brno 2:7
4. Kotlářka Praha-Draci Brno 3:0
5. Draci Brno-Kotlářka Praha 1:3

Celkově: 3:2 na zápasy zvítězila Kotlářka Praha

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud