7. října 2015 • 12:19

Místo play off do léčebny. Hvězda šokovala Yankees a ti vypadli

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

K šokujícímu kroku se v rozhodující fázi sezony odhodlal jeden z hvězdných baseballistů zámořské MLB. Ve dnech, kdy se New York Yankees chystali na play off, jim jeden z nejlépe placených hráčů CC Sabathia oznámil, že nastupuje do protialkoholní léčebny. „Budeme hrát za kamaráda,“ vštěpovali si Bombeři z Bronxu, to jim ale nevyšlo a po porážce 0:3 s Houstonem v jediném utkání předkola vyřazovací části jim sezona končí.



Populární pořízek CC Sabathia, jemuž reputaci udělaly skvělé výkony i šest pozvánek do zápasu All Stars během jeho dlouhé kariéry, už měl potíže s lecčím. Naposledy s kolenem, ale taky s disciplínou, když se porval před barem v Torontu nebo se nechal vyfotit s cigaretou, vypadající jako joint.

Přesto bylo šokem, když v neděli před posledním zápasem základní části sezony přišel za manažerem New York Yankees s jednoduchým vzkazem: „Potřebuju pomoct.“

Borec, jehož zásluhou vybojovali na konci základní části sezony Yankees právě to vítězství, kterým postup do předkola play off potvrdili, se rozhodl nastoupit do protialkoholní léčebny.

„Chci být hrdým člověkem, sportovcem i otcem. Srdce mi může utrhnout, že tak činím v této fázi sezony, ale nejde to jinak. Potřebuji pomoct se svojí nemocí,“ oznámil. Den poté do zařízení ve státě Connecticut už nastoupil. Pobude zde minimálně 30 dnů.

Yankees už v tu dobu budou mít dávno po sezoně. To mají ostatně už nyní. Předkolo se v MLB hraje na jediný zápas a ten slavný klub z New Yorku doma v noci na dnešek nezvládl. Houstonu podlehl 0:3. Bez CC Sabathii na nadhazovacím kopci postoupili Yankees do hlavní fáze play off naposled v roce 2004...

Rozhodl se po dalším flámu

„Když CC se svým rozhodnutím přišel, nikoho nenapadlo, že bychom ho měli přemlouvat, zrazovat od jeho postupu nebo se ho snažit oddálit. To, čemu čelí, je důležitější než jakákoliv hra,“ uvedl Joe Girardi, manažer Yankees, ještě před tím, než do předkola vstoupili.

Definitivnímu Sabathiovu prozření prý předcházel týdenní tvrdý flám, během kterého byl sice svérázný nadhazovač s týmem, ale údajně byl mezi zápasy spatřen, jak se buď potácí ze stadionu, nebo si nosí kelímek s tmavým pitím do rozcvičovny. Z pátka na sobotu měl podle listu New York Post nasávat během série zápasů v Baltimoru tak dlouze, že se ukázal až v neděli dopoledne.

Právě tehdy zaklepal na dveře Girardiho kanceláře. „Byl jsem šokovaný. Netušil jsem, jaké potíže ho ovládají. Hráči si mohou dát pivo, jsou dospělí. Neměl jsem informace, jak je CC daleko,“ hlesl manažer.

Bezprostřední vliv Sabathiova absence na klub v předkole neměla, hrát v daném utkání neměl. Ale Girardi s ním napevno počítal v případě postupu do prvního kola vyřazovací části.

Místo toho budou mít nejen Yankees, ale i jejich nadhazovač o to delší čas na přípravu na příští sezonu. Sabathia má ještě dva roky svého luxusního sedmiletého kontraktu na astronomických 160 milionů dolarů, z něhož mu klub má příští rok vyplatit 25 milionů a v roce 2017 dalších 25 milionů, pokud se ale letos 35letý veterán udrží v základní sestavě a nebude zraněný.

„Baseball miluji, stejně jako Yankees, jako svoji rodinu. Pevně věřím, že s nimi příští rok budu na hřišti,“ řekl Sabathia.

Be Back Soon.....I love baseball and I love my teammates like brothers, and I am also fully aware that I am leaving at...

Posted by CC Sabathia on 5. říjen 2015



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud