28. října 2015 • 09:31

Drama ve Světové sérii: Smrtí pronásledované Kansas City vede

Autor: nit, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté Kansas City Royals vyhráli dramatický první zápas finále play off MLB. V duelu s New York Mets vyrovnali v poslední deváté směně a vynutili si pokračování zápasu, v němž nakonec rozhodli o své výhře 5:4 ve čtrnácté směně. Člen vítězného týmu Edinson Volquez nastoupil jen pár hodin po zprávě o smrti svého otce.



Černé zprávy letos pronásledují hráče Kansas City Royals, kteří se po loňské bolavé prohře v rozhodujícím sedmém zápase letos znovu snaží o úspěch ve Světové sérii. Otec Edinsona Volqueze Daniel zemřel jen několik hodin před úvodním zápase o titul v Dominikánské republice. Zatím není známo, jestli se o tom jeho syn dozvěděl před zápasem.

Pro tým Royals to není první letošní tragédie. Matka třetího metaře Mike Moustakase zemřela v srpnu na rakovinu, Moustakas ale nevynechal ani zápas a zprávu před veřejností měsíc tajil. Otec nadhazovače Chrise Younga zemřel v září, Young ale další den odehrál zápas, než odjel na jeho pohřeb.

Ani tentokrát Royals smutná zpráva nezastavila. Kansas City vyhrálo nevídané drama, které v počtu odehraných směn vyrovnalo rekord Světové série. Teprve poosmé v historii se úvodní zápas Světové série musel prodlužovat, naposledy se to stalo před 38 lety.

Oba celky měly jedenáct odpalů a po jedné chybě, přičemž ta prvního metaře Erica Hosmera málem znamenala prohru Royals. Mets se po ní dostali do vedení 4:3 a dva auty je pak v 9. směně dělily od výhry.

Prodloužení domácím zachránil homerunem Alex Gordon po nadhozu Jeuryse Familii. Hosmer dostal šanci na reparát a fanoušky si udobřil. V páté nastavené směně sice jeho odpal polaři Mets chytili ze vzduchu, ale odpálil dostatečně daleko na to, aby jeho spoluhráč Alcides Escobar doběhl z třetí mety pro vítězný bod.

Vnitřní polař Escobar odehrál výborný zápas. V první směně švihl hned do prvního nadhozu, který na něj letěl a odpálil homerun, kterým srovnal na 1:1.

Zápas na Kauffman Stadium trval pět hodin a devět minut a sledovalo ho čtyřicet tisíc fanoušků. Druhé utkání se hraje ve středu znovu v Kansas City, pak se série na čtyři vítězné zápasy přesune na Citi Field do New Yorku.

„Lidi si pamatují jenom šampiony. Proto byl loňský rok pro nás tak těžký,“ připomněl Moustaka loňskou těsnou prohru s týmem San Francisco Giants. „Bylo těžké to spolknout. Teď jsme ve Světové sérii zpátky a jediná cesta, jak z toho ven, je dokončit to. Nemáme na výběr.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud