7. dubna 2016 • 10:42

Konec zlozvyku. Baseballistům v New Yorku zakázali žvýkací tabák

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlozvyk žvýkání tabáku je skoro stejně starý jako baseball sám. Při zápasech Major League v New Yorku již ale neuvidíte hráče na metě plivat. Starosta města Bill de Blasio podepsal nařízení zakazující užívání žvýkacího tabáku na newyorských sportovištích, která prodávají divákům lístky. Týká se to nejen zápasů baseballistů Yankees a Mets, ale také arén Madison Square Garden či Barkleys Center.



Zákaz vešel v platnost okamžitě, což udělalo ze středečního duelu Yankees s Houston Astros první „beztabákový“ v dějinách Major League. Pokud by někdo ze zúčastněných hráčů, trenérů či funkcionářů nařízení, jež se vztahuje na dobu před utkáním, během něj i po něm, porušil, hrozí týmu pokuta od města.

Manažer Yankees Joe Girardi lakonicky prohlásil, že si hráči jednoduše musí zvyknout. „Časy se neustále mění a my lidé se jim musíme přizpůsobovat. Slyšel jsem hráče si stěžovat? Vlastně ne. Žádný za mnou nepřišel a neptal se: co mám teď dělat?“

Na druhou stranu není také jasné, jak hodlá město kontrolovat, zda někdo nežvýká. „To může být docela zajímavé. Hodně kluků žvýká při zápasech slunečnicová semínka a může to vypadat, že mají něco v ústech. Myslím, že tohle nařízení bude těžké kontrolovat,“ prohlásil polař Yankees Dustin Ackley.

Na formu hráčů Yankees neměl zákaz žádný vliv. Houston nakonec rozdrtili 16:6.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud