22. dubna 2016 • 11:00

Draci Brno jsou na roztrhání. Hráli v Evropě, teď je čeká šlágr extraligy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je pořádná porce. Pět zápasů v šesti dnech. Tak náročný je v tomto týdnu program baseballistů Draků Brno, kteří v úterý a ve středu svedli zápasy v Evropské lize. V nově vzniklé soutěži se devatenáctinásobní domácí mistři utkali s německým Řeznem – v úterý vyhráli 4:1, o den později prohráli 1:3. A již dnes je čeká prestižní duel s Kotlářkou Praha v nejvyšší české soutěži.



Na trénink čas nezbývá. Brněnští baseballisté se před večerním zápasem s posledními českými mistry jen rozcvičí a vlétnou na soupeře. „Nejlepším tréninkem byl dvojzápas s Řeznem. Byly to velmi atraktivní duely. Diváci mohli vidět plně soustředěný baseball, boj o každou metu,“ popisoval Arnošt Nesňal, manažer Draků Brno. „Takové zápasy přesně potřebujeme.“

V dalším pokračování Evropské ligy se Draci utkají 9. a 10. května v domácím prostředí s jiným německým týmem - Haar Disciples Mnichov. Nyní ale Draci vzhlíží k české extralize, kde je čekají tři duely s Kotlářkou Praha, se kterou neúspěšně v minulém roce bojovali o titul.

Draci Brno ale v letošní sezoně létají po hřištích suverénním způsobem. Z pěti zápasů všechny vyhrály, celkově soupeřům nasázeli 58 bodů. „Hlavně oceňuji práci obrany, krásně se na sehranost hráčů dívá,“ dodal Nesňal.

To Kotlářka Praha zaznamenala výkyvy, celkem už dvakrát prohrála. Jejich první duel v letošním roce bude k vidění dnes večer na brněnském stadionu od 19:30. „Budou to výjimečné zápasy. S Kotlářkou je to vždycky velice atraktivní,“ tvrdil Nesňal.

Zbylé dva zápasy se odehrají na Kotlářce v sobotu v 15:00 a v neděli od 13:00. Kotlářka se pomalu vrací do formy, vrací se uzdravený Jakub Sládek, Pražané budou spoléhat na výkony Joea Truesdale, Martina Mužíka, Petra Sílu, Mitche Nilssona a Daniela Vavrušu. Dračí pálce vládne Přemek Chroust a hned v závěsu je Michal Ondráček a Arnošt Dubový.

Program české baseballové extraligy
Pátek
20:30 Eagles Praha – Skokani Olomouc
19:30 Draci Brno – Kotlářka Praha
19:00 Arrows Ostrava – Hroši Brno
Sobota
13:00 Eagles Praha – Skokani Olomouc
16:00 Eagles Praha – Skokani Olomouc
13:00 Arrows Ostrava – Hroši Brno
16:00 Arrows Ostrava – Hroši Brno
15:00 Kotlářka Praha – Draci Brno
13:00 Technika Brno  - Tempo Titans Praha
16:00 Technika Brno – Tempo Titans Praha
Neděle
13:00 Kotlářka Praha – Draci Brno
11:00 Technika Brno – Tempo Titans Praha

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud