Matěj Hejda
16. května 2016 • 20:15

Baseballové KO! Bylo to od soupeře zbabělé, zuřila hvězda Toronta

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseball - hra gentlemanů, ale i v takové se občas vymknou věci kontrole. K něčemu takovému došlo v nedělním utkání MBL mezi celkem Toronto Blue Jays a domácím Texas Rangers. V osmém inningu domácí hráč Rougned Odor knokoutoval pěstí hvězdu Blue Jays José Bautistu a na hřišti se strhla hromadná mela plná hádek a výčitek.



Co vlastně vedlo k tak nekontrolovanému závěru utkání? José Bautista, jeden z nejobávanějších pálkařů v nejprestižnější baseballové lize světa, byl na začátku inningu trefen mladým nadhazovačem domácích Mattem Bushem. Za to automaticky dostal posun na první metu „zdarma“.

Při další hře se dominikánský rodák pokusil dostat na druhou metu, k tomu mu však nepomohl ani skluz, kterým rozhodil Odora. Ten neudržel nervy na uzdě, do Baptisty strčil a zároveň ho pěstí udeřil do brady.

Incident zafungoval jako bezchybná rozbuška pro obě strany, které se do pár vteřin setkaly uprostřed hřiště a začaly si vyřizovat účty. „Musíme si bránit svoje hráče,“ komentoval celý incident hráč Toronta Blues Jays.

VIDEO: Podívejte se na vyhrocený moment a pěst hráče Rangers


„Mohl jsem ho přitom skluzu zranit. Neudělal jsem to, jen jsem jim chtěl ukázat, že jsem opravdu neocenil, že mě jejich nadhazovač takhle trefil. Zbytek už jste viděli,“ komentoval celý incident Bautista.

Šlo o odplatu?

14. října minulého roku páté utkání mezi Rangers a Blues Jays a v hlavní roli opět José Bautista. Temperamentní hráč Toronta v rozhodujícím utkání trefil homerun a rozhodl o postupu do dalšího kola. Při závěrečném úspěšném odpalu si však neodpustil vítěznou gestikulaci a tím výrazně vyprovokoval soupeře. Tehdejší nadhazovač Rangers Sam Dyson neměl pro jeho oslavu pochopení.  

VIDEO: Podívejte se na údalost z loňského play off mezi Torontem a Texasem


„Takové věci dělají malé děti někde za barákem, tohle nepatří do play off profesionální soutěže. Neměl by to dělat,“ zhodnotil tehdy Bautistovu oslavu Dyson.

Jedna z největších hvězd jediného kanadského baseballového klub v MLB však celou situaci i teď vidí jinak. „Absolutně by mě nenapadlo, že něco takového stále mají v hlavě a zapříčiní to takovou reakci, co jste viděli dnes na hřišti. Bylo to zbabělé. Ukazuje to charakter jejich týmu,“ odsoudil soupeře pětatřicetiletý Bautista.

Chcete mě?

Vyhrocený incident se ihned stal absolutním hitem sportovních serverů a nezapomněla ho okomentovat ho řada sportovců a celebrit. Nechyběl mezi nimi bývalý hokejový hráč Toronta Maple Leafs a velký fanoušek Blues Jays Darcy Tucker. 

 Známý raubíř na svůj twitter vložil fotku z dob své největší slávy, kdy se často nebál postavit o hlavu vyššímu soupeři, se slovy: Hej Blues Jays, dejte vědět, momentálně jsem volný. Jednačtyřicetiletý Kanaďan komentářem rozhodně pobavil.  

     

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud