8. července 2016 • 11:16

Extraligu čeká poslední kolo: Kotlářka si s Draky zahraje o první místo

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší finiš si baseballová extraliga snad ani nemohla přát. O pozici nejlepšího týmu základní části si to v přímém souboji rozdá Kotlářka Praha s Draky Brno. Oba týmy mají bilanci 26 výher a 7 proher. Pokud Kotlářka Praha vyhraje jedno ze dvou víkendových utkání, ovládne extraligovou tabulku. To se podařilo Drakům už jednadvacetkrát v řadě. Překazí úřadující mistři brněnskou šňůru? První utkání se hraje v sobotu od 15:00 v Praze na Kotlářce, v neděli se začíná od 19:00 v Brně.



Přímý souboj o první místo v základní části tabulky berou oba rivalové velmi prestižně. „Chceme dvakrát vyhrát, nic jiného,“ tvrdí Arnošt Nesňal, manažer Draků Brno. Nejde jen o to získat první místo, vítěz základní části bude mít také výhodu ve finále – případný pátý rozhodující zápas bude totiž hrát doma. „Takovou výhodu chceme rozhodně získat a hlavně přerušit jejich šňůru vítězství,“ oponuje Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha.

Oba baseballové týmy mají za sebou hodně zápasů, někteří z jejich hráčů také absolvovali Pražský baseballový týden. „Souboj bude vyrovnaný, jak pálkařsky tak v obraně,“ vyhlíží bitvy rivalů Nesňal. Napínavé souboje očekává i jeho oponent. „Draci mají skvělou defenzívu a nadhazovače, bude to velký boj,“ tvrdí Chocholatý.

Před víkendem je jasno o týmech, které si zahrají baráž o extraligu – Tempo Titans Praha a Hroši Brno vyzvou šest celků z 1. ligy. Do extraligy postoupí celkem čtyři celky, čímž se extraliga rozšíří o další dva týmy.

Aktuální tabulka
1. Draci Brno  26-7
2. Kotlářka Praha  26-7
3. Arrows Ostrava  17-16
4. Eagles Praha  15-18
5. Skokani Olomouc  15-18
6. Technika Brno  14-19
7. Tempo Titans Praha  10-22
8. Cardion Hroši Brno  9-24

Rozpis zápasů, sobota
13:00 Tempo-Technika, Skokani-Eagles, Hroši-Arrows
15:00 Kotlářka-Draci
16:00 Tempo-Technika, Skokani-Eagles, Hroši-Arrows
Neděle
19:00 Draci-Kotlářka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud